Anja167 -> štorklja vs. kengurujček (18.8.2005 20:40:35)
|
Ja, ve se, kaj bom rekla: štorkljo. Ko jo preizkušaš, pa moraš biti kar spretna, da ne zaključiš, da je mali ne mara. Otroci na začetku ne marajo, da se jih daje noter, ker to ni najbolj enostavno, če nimaš izkušenj, in si malo panična, in potem je otrok tudi. Tako da to, kako se otrok odzove prvih nekajkrat, ni merilo. Zelo pomembno je, da začneš, ko daš otroka v štorkljo, čim prej hodit, da se otrok umiri, in ponavadi se zelo hitro. O uporabi štorklje (slinga) si lahko pogledaš filme na straneh Mayawrapa. Mi smo dobili kengurujčka in ga nikoli uporabili (bi ti ga mogoče lahko kar šenkala, čeprav je moj :love: rekel, da ga, ker ni dober, ne privošči nikomur...) - je do 7,5 kg, ampak ko je imel Enej toliko kil, še ni sedel sam, torej se mu je hrbtenička posedala. Za kengurujčka namreč ni dovolj, da otrok drži glavo pokonci. Fino je, da lepo "sedi". Če je kengurujček dovolj kompakten, to gre, pri Hauckovem, ki je čisto mehek, je bil pa naš kot ena bombica. Kar sam vase je zlezel. Jaz sem proti kengurujčkom tudi zato, ker si težko predstavljam, da otrok dolgo spi v pokončnem položaju, medtem ko je Enej v slingu brez problemov podnevi spal več kot dve uri, kar za njegovo posteljico ali voziček še zdaleč ni držalo.
|
|
|
|