Delo za krajši delovni čas (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


natasarobi -> Delo za krajši delovni čas (1.6.2011 22:32:51)

Oj!

čez 1 mesec grem v službo in razmišljam, da bi delala na začetku 6 ali pa 7 ur. Klicala sem na kadrovsko v službo pa je rekla, da moram dat vlogo in it na csd.

A mi lahko kakšna razloži postopek? Kaj moram na csd, a je kakšen obrazec, a oni razliko plačajo al kako, koliko časa se traja,....

thx




Sa.Ka -> RE: Delo za krajši delovni čas (1.6.2011 22:45:28)

Nihče ti ne plača razlike plače, plačajo samo prispevke, pa še ti so minimalni. Greš na csd, dobiš obrazce in urejaš dalje po navodilih.




ksenjak -> RE: Delo za krajši delovni čas (2.6.2011 8:12:38)

Jaz sem najprej dala prošnjo za skrajšan delavnik v službi, vmes pa sem na CSD nesla izpolnjeno vlogo, ki mislim, da jo celo lahko sprintaš iz interneta. In to je bilo to. Nikjer nobenih komplikacij. Iz CSD-ja sem potem dobila odločbo.
Plačo imaš manjšo, pač za toliko procentov, kolikor imaš manj ur, CSD pa mesečno krije je razliko pri prispevkih.

lp




Katy78 -> RE: Delo za krajši delovni čas (2.6.2011 9:50:25)

Najprej se zmeniš v službi potem pa na CSD neseš vlogo in zraven priložiš aneks k pogodbi o zaposlitvi, iz katerega je razvidno, koliko ur tedensko boš delala in od kdaj do kdaj bo to trajalo. Potem dobiš odločbo in to je to. Plača je sorazmerna številu ur, prispevke do polnega del. časa pa ti plača država.




kajajaka -> RE: Delo za krajši delovni čas (2.6.2011 17:05:42)

NI RES, DA GREŠ NAJPREJ NA CSD... ups sorry črke...
najprej ti v službi dajo aneks kjer piše, da boš delala od do (datum) s skrajšanim del. časom.
Potem te v službi prijavijo na ZZZS za krajši delovnik in šele nato neseš aneks in kopijo prijavnice  (zzzs) na CSD . Šele nato ti plačujejo prispevke, da ti teče delovna doba za 8 ur... Plače dobiš le za 6, ampak če imaš nižje dohodke, bo več, kot 6/8 prejšnje plače, ker se prispevki drugače obračunavajo...




nusi -> RE: Delo za krajši delovni čas (2.6.2011 17:29:05)

sem ravno včeraj uredila. v službi se zmeniš, dobiš novo pogodbo ali aneks in not mora piat od jdaj do kdaj boš delalasdč, potem sprintaš vlogo od csdja in jo neseš skupaj s pogodbo na csd.




Stran: [1]