Posoda - izpod peke (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan



Sporočilo


koruzica -> Posoda - izpod peke (18.8.2005 3:55:53)

Čau...:)

Ker vedno kaj sprobavam pri kuhanju, me zanima posoda tako imenovana 'IZPOD PEKE '; kje bi se dalo to dobit?

More pa bit litoželezna.

Za kuhanje sem kar navdušen, samo mir moram imet, pa vse rata; sem mnenja, da dve riti nimajo okol šporgeta kaj delat, če ne se vse pokvari.:)-:)-:)-

Hvala za info.

LP :bravo:




Suza -> Posoda - izpod peke (18.8.2005 7:36:26)

Za prinas ti boj težko rečem kje bi se lahko dobila.
Prijateljica si jo je prinesla iz Dalmacije, tam nekje iz okolice Splita.
Je pa ta hrana zelo dobra in trenutno zelo popularna.
Če pa slučajno izveš, kje se da dobit prosim javi, sem tudi zainteresirana.
LP




Anonimen -> Posoda - izpod peke (18.8.2005 7:42:11)

Uf, koruzica ne mi skomin delat, sem na dieti :(

Hobotnica izpod peke, najoljša stvar na svetu: pa veliko krompirja zraven, pa krompir, paprika, čebula, paradižnik, ni da ni. Res enkratno.

Aja, za posodo pa ne vem, če boste izbrskali, bom vesela tudi jaz. ;)




Suza -> Posoda - izpod peke (18.8.2005 8:03:10)

Al bina, saj ne da bi te v skušnjavo vlekla ampak hobotnica s krompirjem (ala izpod peke) se odlično pripravi v pico peku. Saj veš v tej ponvi, ki jo toliko reklamirajo. Sicer ne čist isto ampak tudi full dobro.




Anonimen -> Posoda - izpod peke (18.8.2005 8:18:25)

:)- Suza, hvala.




Pajaca -> Posoda - izpod peke (18.8.2005 9:08:17)

Mi bi tud to ponev mel, bomo pa probal kej v picopeku spečt, če praviš da je tam tam. Saj v ponvi tud ne more bit isto k v tapravem roštilu.




Pi@ -> Posoda - izpod peke (18.8.2005 9:33:44)

Mi smo peko kupili, ko smo bili na morju (Pag), ker pri nas je še nismo nikjer vidli.




tinkamiška -> Posoda - izpod peke (18.8.2005 12:33:17)

Mogoče bi pa pri Emo imeli kakšno, ki bi ustrezala:zmeden:




D@isy -> Posoda - izpod peke (18.8.2005 12:54:25)

Mnjam, spet bova s Hano dobro jedli!!!:)-:)-:)-




ZARA -> Posoda - izpod peke (18.8.2005 13:05:08)

A mi lahko kdo pojasni kaj je to zaena posoda!!??
Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore 8)




koruzica -> Posoda - izpod peke (18.8.2005 13:44:04)

Hojla

Jest sem našel samo tole in kje se dela iz gline; drugega pa ne vem!

http://www.creativ.si/genealog/IspodPeke.htm

Zara poglej si zakaj se rabi;baje da da rata papca zlo fina, zdrava in ohrani vse sokove.

LP K.




tinkamiška -> Posoda - izpod peke (18.8.2005 13:52:46)

Jst bi pač malo improvizirala. Kupila bi litoželezno posodo z pokrovom, sej jih prodajajo različne velikosti.

Ni :hudicek:, da ne bi bla dobra papica, če daš same dobre stvari v lonc:)-




ZARA -> Posoda - izpod peke (18.8.2005 19:19:13)

A dej no TM :)-

Koruza,kako naj pa spravim tole na štedilnik,majke ti?? Mogoče v garažo ?
Sam drgač pa zanimivo izgleda,ni kej!
Hvala!




koruzica -> Posoda - izpod peke (18.8.2005 20:52:51)

ZARANOVSKA:)-, to ni za na štedilnik, ampak posodo zasuješ z žerjavco, kolikor je meni znano...Vsaj tko prakticirajo...Če si pozorno pregledala link, nikjer v bližini ni nobenega šporgeta :):):)


Lahk pa na prostem zakuriš:), da se nardi žerjavca, posodo v garažo, pa jo obloži z žerjavco...:)

BTW: D@isy sprašuje, kako je kaj vaša detka fletka?

lpk :)-




ZARA -> Posoda - izpod peke (18.8.2005 20:59:15)

Aha,pol bo garaža uredu ??
Ti povej D@isy,da je fletka čist OK,nagaja ko hudiček...na morju so ble vse punčke tako mirne,sam nje se je slišal k smo jo iz vode vlekl...čista histerija!




Primoza -> Posoda - izpod peke (18.8.2005 21:28:37)

Ne vem zakaj mora biti litoželezna, je lahko tudi lončena (kakšen dober prebranac), teflonska itd.

Če pa že iščeš litoželezno bi znalo biti to:

http://www.adex.si/ADEX.swf

Pa še drugič postavi vprašanje raje na drugem forumu:

http://www.kulinarika.net/forum/

To da je ringaraja bolj "ženski" forum še ne jamči, da se bo dobilo cel kup uporabnih receptov, bolje je iti k specialistom.

Sploh pa je znano, da so v vrhunskih restavracijah kuharji zvečine moški.







koruzica -> Posoda - izpod peke (19.8.2005 3:43:53)

Najprej hvala za vse info in linka dva...oba sta fino nucala...:)

Zakaj litoželezna tud sam ne vem; nekaj debat sem prebral na zgoraj omenjenih linkih.

Bom upošteval nasvet, za postavit vprašanje na drugem forumu; tle sem ga dal zato, ker je bil pr roki, na kulinariki pa kak dobr recept poišem, pol pa zmanka časa za kastrole iskat...:)-

Glede na to, kar praviš, o poseseti RR-a, od nekoga more bit, to rajžo so potem ženske lastnice...tud njih je treba kdaj kaj vprašat.:bravo:

Ja in v restavracijah imamo spet primat...Zato so pa mamice tko zadovolne, če dedc kej skuha...pa še da je dobr po vrhu...8)

lpk :)




Stran: [1]