10 mesečne pogodbe (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Skabi -> 10 mesečne pogodbe (18.8.2005 0:11:27)

Gre za mojo kolegico. Dela v šostvu in bo letos že drugo leto zaposlena samo od septembra do junija. Julija in avgusta je na borzi. Rada bi zanosila in ne ve, kakšno porodniško bo dobila. Ali ji bodo računali povprečje dohodkov zadnjih 12 mesecev tako kot zaposlenim?
Hvala!

Anonimen -> 10 mesečne pogodbe (18.8.2005 1:14:15)

Kaj ni delo v šolstvu državna služba? Kako pa lahko potem šola kakor državna ustanova nekoga zaposli oz. zaposluje na tak način? Kaj ni pravilnik drugačen?
No, ampak to je verjetno že druga zgodba...
Glede porodniške... gledali bodo dohodke zadnjih 12-ih mesecev pred nastopom porodniške. Lahko, da bo to 10 plač in 2 meseca nič. In za tista 2 meseca mislim, da ji računajo minimalno plačo v državi, potem pa vse skupaj seštejejo in delijo z 12. In dobljeni znesek je znesek mesečne porodniške.
Ampak jaz ne bi podpisovala take pogodbe. Jaz bi šla na ministrstvo in inšpekcijo.

india -> 10 mesečne pogodbe (18.8.2005 8:31:47)

Kerensa, lahko da je zaposlena preko javnih del, marsikatera šola se poslužuje tega za potrebe podaljšanega bivanja. Tako pa so potem te osebe julija in avgusta dejansko na borzi.
Kako pa je sporodniško, pa ne vem, sicer ji pa morajo ta podatek dat na CSDju.

ŠpelaP -> 10 mesečne pogodbe (18.8.2005 12:12:17)

Za dva meseca, ko ne bo zaposlena, ji bodo gledali 55% minimalne plače. Je pa fajn, če se da, da si za tista dva meseca uredi zaposlitev kot gospodinjska pomočnica pri kaki babici ali sosedi...
Kar se tiče zaposlitve za 10 mesecev, je absurd, ki sva ga pri nas že skusila oba s partnerjem, saj oba delava v šolstvu. Meni je kar slabo, ko pomislim na to. :zmeden:

ŠpelaP -> 10 mesečne pogodbe (18.8.2005 12:18:03)

Aja, sem pozabila napisati, da sva bila normalno zaposlena, ne preko javnih del. Na našem koncu nas je (jih je) veliko takih, s tako pogodbo. Pritožijo pa se ne, ker ne bi nič dosegli, le vrata te in drugih služb bi si za stalno zaprli. Tudi take primere poznam, ko nikjer več ne dobijo službe, samo zato, ker so iskali svojo pravico. Potem si pa rečeš, bolje išta nego ništa.
Ja tako je to, v naši ljubi deželici.

Stran: [1]