Kako pripraviti telo na nosečnost? (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

jaz_sem_jaz -> Kako pripraviti telo na nosečnost? (31.5.2011 18:17:09)

Razmišljava o otroku, zanositvi. Kako optimalno pripraviti telo za nosečnost? Folno kislino že jem. Moram biti še na kaj pozorna?

Izabelina -> RE: Kako pripraviti telo na nosečnost? (31.5.2011 18:29:28)

Moram biti še na kaj pozorna?

ja: če kadiš moraš nehat kadit, če piješ enormne količine alkohola moraš nehat, če se drogiraš moraš nehat. Jest moraš zdravo hrano, gibat se morš (vitalno telo je zdravo telo, zdravo telo lažje zanosi in donosi)... in tko naprej, vse kar spada pod temo zdravega življenja moraš upoštevat...

predvsem pa ne smeš preveč pričakovat prehitro!

pa srečno!

jaz_sem_jaz -> RE: Kako pripraviti telo na nosečnost? (31.5.2011 18:34:26)

Hvala. Ne kadim, ne pijem, se ne drogiram,... in se že veselim pozitivnega testa, ko bo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

PeggyBundy -> RE: Kako pripraviti telo na nosečnost? (31.5.2011 20:19:32)

Jaz bi poskusila z avtosugestijo.

Medea10 -> RE: Kako pripraviti telo na nosečnost? (1.6.2011 9:55:50)

SREČNO! [sm=bravo.gif]

*sanela* -> RE: Kako pripraviti telo na nosečnost? (1.6.2011 11:21:56)

IZVIRNO SPOROČILO: jaz_sem_jaz

Hvala. Ne kadim, ne pijem, se ne drogiram,... in se že veselim pozitivnega testa, ko bo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Se mi zdi, da si na dobri poti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Srečno!

strelkica -> RE: Kako pripraviti telo na nosečnost? (1.6.2011 11:37:54)

Draga moja čisto na kratko in jedernato; opusti se i uživaj ;-) saj razumeš....? Pa bo vse tako kot je treba, ne poslušaj kaj lahko in kaj ne, delaš tisto kar ti paše in tisto je dobro zate in plodek ( seveda droge, alkohol in cigarete NENENENE....)

Veliko sreče, jaz sem že 4 nosečka in doma imam tri prekrasne fante

IsaMiki -> RE: Kako pripraviti telo na nosečnost? (2.6.2011 12:58:59)

Alkohol lahko že v majhnih količinah povzroči napake v razvoju otroka (tudi eno pivce sem pa tja). TO je znanstveno dokazano.

Jaz bi redno skrbela za preverjanje svojega zdravstvenega stanja.

Sicer pa: vitamini so pomembni, zdrava prehrana, dovolj tekočine (vsaj 2 litra vode na dan) in gibanje (odsvetuje pa se da v nosečnosti začneš z aktivnostmi, s katerimi se prej v življenju nisi ukvarjala). Priporočljivo je tudi da kavo nadomestiš z brezkofeinsko - okus je tako ali tako enak. Meni je všeč žitna kava.

Ko pa zanosiš - pa kolikor jaz vem, ne smeš jesti surovega mesa (biftek, salame - pršut) in zelenjava mora biti dobro očiščena (ne vem pa če se lahko je vsa...).
Marsikaj bodo vedele povedati mamice :)

november2010 -> RE: Kako pripraviti telo na nosečnost? (2.6.2011 14:08:22)

Zdrava oz. raznolika prehrana in pa gibanje, da si v kondiciji, ker po mojih izkušnjah veliko lažje greš skozi nosečnost če si v fizični kondiciji...

ZARA -> RE: Kako pripraviti telo na nosečnost? (2.6.2011 14:18:32)

Pomoje ne potrebuješ nekih posebnih priprav na nosečnost. Telo ti samo pove kaj potrebuje in česa ne rabi, kaj zavrača. In zavračalo bo, verjemi, hehe. Srečno.

Stran: [1]