alexjera -> menjava vrtca (31.5.2011 9:08:13)
|
Zanima me, kaj mislite. Imamo deklico staro 3 lata in fanta starega 1,5. Oba hodita v katoliški zasebni vrtec, ker javnega do letos nismo dobili. Sedaj smo ga končno dobili, vendar se z možem ne morava zediniti ali bi prestavila otroke. Preigravala sva že vse možnosti, pa se še vedno ne strinjava. zadeva pa je takšna: zasebni vrtec je organiziran zelo po svoje, sicer ima koncesijo, vendar je cena programa še vedno višja za cca. 90 evrov; delovni čas je do 16 ure, če zamudiš 15 minut je kazni 10 evrov, če zamudiš do 30 minut pa 40 evrov; poleti imajo kolektivni dopust in sicer 15 delovnih dni, za ta čas izstavijo normalen račun; to so stvari, ki me zelo motijo (delam namreč od 8-16 v ljubljani kar pomeni, da pridem domov najprej ob 17. uri, stari starši niso pripravljeni vsak dan hoditi po otroke; v avgustu pa tudi ne morem dobiti dopusta, ker nimam šoloobveznih otrok, nadomestnega varstva pa nimam), so pa tudi stvari, ki so mi zelo všeč in sicer da so vzgojiteljice super in da se otroka dobro počutita. Dilema se mi poraja je: ali prestaviti otroke zaradi svojega ugodja? Naj povem še, da se z upravo vrta že dve leti poiskušamo dogovoriti za malo fleksibilnosti, pa je vedeno odgovor, da če nam kaj ne paše, naj pač otroka izpišemo (so zelo zaželjeni, ker v naši občini primanjkuje vrtcev). Po drugi strani se pa zavedam, da tudi v javnem vrtcu ni nujno, da bo vse OK. Dodaten minus je dejstvo, da bodo v jeseni skupine razbili, naredili nove in jim dodelili nove vzgojiteljice, tako da že zdaj vemo, da ta večja ne bo skupaj s svojimi najljubšimi prijateljčki.
|
|
|
|