Pranje in likanje (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

Tinkara-3 -> Pranje in likanje (31.5.2011 8:56:59)

Pozdravljeni!
Prosim za pomoč!!!
Zanima me koliko strojev perila na teden operete? V zvezi s tem kakšna je kapaciteta stroja ter članov v družini?
Koliko časa vam vzame pranje in likanje?
Ali bi bili pripravljeni uporabljati A) javno pralnico (npr. v bloku),
                                                B) oz. najeti gospodinjsko pomočnico (ki opere in zlika),
                                                C) mobilno pralnico (servis, ki pride odpelje umazano in pripelje oprano in zlikano)?
Koliko bi bili pripravljeni plačati mesečne stroške pranja in likanja?

Najlepša hvala za sodelovanje!!!

*miska.mcc* -> RE: Pranje in likanje (31.5.2011 9:02:50)

2 odrasla, 3-je otroci

6 do 10,11 strojev na teden.
pranje in obesanje kake pol ure na stroj.
likanje nič
A) ne
B) ne
C) ne

pety78 -> RE: Pranje in likanje (31.5.2011 9:08:27)

2 otroka, 2 odrasla
5 do 8 strojev na teden.

Za pranje in likanje nisem pripravljena plačati nič, ker komaj čakam, da lahko dam cunje prat. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Likam pa ne, oz. zelooo redko, ker imam sušilni stroj.

thaiss -> RE: Pranje in likanje (31.5.2011 9:08:50)

2 odrasla+ 4 letnik
  •  6-7 strojev/teden
  • kapaciteta stroja 6kg
  • pranje mi vzame malo nič časa; toliko da ga sortiram v/iz stroja
  • sušim ga v sušilnem stroju, tukaj zgubim spet cca 2 min na stroj
  • likanje mi je večerna relaksacija, tako da to ne jemljem kot kraja časa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

a)NE
b)NE
c)NE

Petka09 -> RE: Pranje in likanje (31.5.2011 9:21:45)

Na teden operemo 3-4 stroje.
Kapaciteta stroja: 6kg, članov v družini: 2 odrasla in en 2-letni otrok.

Pranje mi vzame par minut, toliko, da pač naložim stroj. Nekaj minut mogoče še to, da prej sortiram cunje na belo, svetlo, temno.

Likanje mi vzame 2 uri na teden.

A) Ne
B) Ne (razen, če bi mi to reees vzelo veliko časa in bi nas bilo več v družini)
C) Ne

Koliko bi bila pripravljena mesečno plačati stroške pranja/likanja? Ne vem, kakšne so cene na tem področju, zato težko komentiram... V bistvu NIČ, ker se mi zdi to zaenkrat nepotreben strošek. Vsak EUR rada obrnem tako, da je res koristno.

madona77 -> RE: Pranje in likanje (31.5.2011 9:24:27)

IZVIRNO SPOROČILO: Tinkara-3

Pozdravljeni!
Prosim za pomoč!!!
Zanima me koliko strojev perila na teden operete? V zvezi s tem kakšna je kapaciteta stroja ter članov v družini?
Koliko časa vam vzame pranje in likanje?
Ali bi bili pripravljeni uporabljati A) javno pralnico (npr. v bloku),
                                               B) oz. najeti gospodinjsko pomočnico (ki opere in zlika),
                                               C) mobilno pralnico (servis, ki pride odpelje umazano in pripelje oprano in zlikano)?
Koliko bi bili pripravljeni plačati mesečne stroške pranja in likanja?

Najlepša hvala za sodelovanje!!!

- smo 3-je
- operemo 6 strojev tedensko, poleti kakšnega več

A) ne
B) ne
C) sploh ne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]Mi ni, da bi  se nekdo ukvarjal z našim umazanim perilom[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

ZARA -> RE: Pranje in likanje (31.5.2011 9:38:16)

Imam 8kg stroj. Cca 5 strojev na teden operem, likam kakšne 4 ure na mesec. Javna ali mobilna pralnica? Zanimiva ideja. Če bi imela reees toliko, da ne bi sfolgala, potem ja, bi dala in zlikat in oprat.

kristinaj -> RE: Pranje in likanje (31.5.2011 9:44:19)

ojej ogromno.. nisem štela, sem pa pravkar stroj zamenjala iz 4,5 kg na 6 kg... perem na polno, nabasano do vrha... smo med tednom jaz in dva otroka, mož hodi domov za vikende in cunjam ni koncaaaa

vzame ogromno časa likanje tako, da sem zjutraj dobila št. ene gospe, ki bi bila pripravljena likat in pospravljat tako, da jo moram poklicati, se zmeniti kar pomeni, da bom imela vsak dan oz. vsak večer fraaaaaj, moj čas, samo moj :))))) ker sem naveličana pranja, likanja in sesanja in brisanja tal... vse drugo lahko naredim to se mi pa že grauža

josephine27 -> RE: Pranje in likanje (31.5.2011 10:51:19)

3 čanska družina, 2 odrsala in 1 otrok. 4-5 strojev na teden. likam enkrat na teden cca.1-2 uri.
A) ne
B) ne
c) ne

no mogoče prve tedne po porodu ( pričakujemo še enega člana) bi mi prav prišlo. po prvem porodu mi je prvi mesec likat pomagala tašča.

ajataja -> RE: Pranje in likanje (31.5.2011 12:02:15)

2 odrasla 3 otroci
pralni stroj 6 kg
perem,perem in skoz perem
vsak dan en pralni stroj čez vikend 2-3 stroje
likam bolj malo ,ker imam posebno tehniko obešanja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
ne bi najela nikogar ,ker se mi zdi da čeprav sem kar skoz med tistimi cunjami mi ne vzame tolk časa da bi rabila pomoč.Ma rada perem pa obešam perilo tudi likanje mi ni neka muka ker nimam veliko

kristinaj -> RE: Pranje in likanje (31.5.2011 12:06:44)

ajataja... dej povej še meni to tehniko, sem probala vse načine, pa še vseeno moram polikati prednjo stran, zadnje ne, ker se itak nategne...

Anonimen -> RE: Pranje in likanje (31.5.2011 13:33:41)

2 odrasla, 1 otrok, operemo 4-6 strojev na teden. Za pranje ne porabim praktično nič časa - zmečem v stroj in je ... no mogoče 10 minut na teden za sortiranje. Brisače sušim v sušilcu, ostalo obesim ven in mi vzame kako uro na teden to opravilo. Za likanje gre pa ful preveč časa (ker likam vse razen posteljnine, brisač in spodnjega perila).

a) ne
b) da, če bi mi finance dopuščale
c) ne

*miska.mcc* -> RE: Pranje in likanje (31.5.2011 13:40:31)

IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

ajataja... dej povej še meni to tehniko, sem probala vse načine, pa še vseeno moram polikati prednjo stran, zadnje ne, ker se itak nategne...

ti povem mojo. tudi ne peglam. razen vsake kvatre kako bluzico za na siht.

takoj, ko stroj opere, poberem perilo ven in ga res lepo zlozim v košaro. pol pocakam kako slabo uro, da se  perilo "uleze". ko ga grem obesit, se maksimalno potrudim, da obesim res lepo brez gubic in po šivih.

in takoj, ko je posuseno zložim in direkt v omaro.

Anonimen -> RE: Pranje in likanje (31.5.2011 19:28:34)

Na teden 3 stroje perila (4, kadar je še posteljnina),
4 člani (2 otroka, 2 odrasla),
8kg stroj
pranje vzame, kaj pa vem, pol ure? da sortiram, zložim v stroj, obesim in poberem
likanje pol ure na teden,

A. mogoče, če bi še živela v mestu,
b. ne
c. ne

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (31.5.2011 21:55:23)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (31.5.2011 22:00:23)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

sazi -> RE: Pranje in likanje (31.5.2011 22:03:07)

Imamo 7kg pralni stroj in 7kg sušilni stroj.
Smo 4je.
Perem 4-5 strojev na teden (v bistvu na vikend - med tednom perem zelooo redko).
Likam nič (torej mi ne vzame nič časa) - še moževe srace so včasih iz sušilca kot polikane, včasih jih je treba pa malo likalniku pokazat.
Pralni stroj napolnim in poženem v 2-3 minutah, za zlaganje žehte pa porabim 10-15 minut - da je res lepo zložena in ni potrebna likanja.

za A, B in C je odgovor NE.

Gospodinjske pomočnice posebej za likanje in pranje ne bi najemala. Če pa bi našla super osebo, vreno zaupanja in pomožnosti priporočeno od koga meni poznanega, bi jo pa z veseljem vzela 2-4x na mesec, ampak za ostala gospodinjska opravila - večinoma čiščenje. S perilom v bistvu res ne bi želela, da se ukvarja kdo drug.

Anonimen -> RE: Pranje in likanje (1.6.2011 19:05:18)

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica.

Na teden 3 stroje perila (4, kadar je še posteljnina),
4 člani (2 otroka, 2 odrasla),
8kg stroj
pranje vzame, kaj pa vem, pol ure? da sortiram, zložim v stroj, obesim in poberem
likanje pol ure na teden,

A. mogoče, če bi še živela v mestu,
b. ne
c. ne

Dopolnjujem svoj odgovor [sm=smiley36.gif].
Pod točko b bi si omislila gosp. pomočnico za likanje, če bi morala likat veliko srajc ali unifome (kot recimo policijska). Ker pa tega ni, preživim tudi tiste pol urce likanja, čeprav mi ni lih ljubo opravilo.

Freya88 -> RE: Pranje in likanje (2.6.2011 9:34:47)

Smo 4-je odrasli.
Kapaciteta bobna je 5kg. Perem 3-4x tedensko.
A.) Takoj, sem velika pristasica javnih pralnic
B.) Ne
C.) Ne

Likam redko, pa se to ko kaj rabim...:)

Stran: [1]