Bezgov sok (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

Freya88 -> Bezgov sok (30.5.2011 9:28:13)

Recept prosim?:)

Vem vse kaj gre notri, samo kolicine ne:D Aham... pa (vsaj jaz) nimam rada prevec sladkih sokov...:)
Pa ce ve katera recept za sirup, mi lahko se tega napisete in dopisete, v kaksnem razmerju se potem mesa:)

Hvala:)

ksenija12 -> RE: Bezgov sok (30.5.2011 9:54:45)

Smo ga naredili ravno včeraj:), zdaj se 'paca' in čaka finalizacijo. Ideje sem jemala od tukaj: http://www.kulinarika.net/recepti/2674/napitki/bezgov-sok/

Anonimen -> RE: Bezgov sok (30.5.2011 10:02:10)

Jaz vzamem za razmerje 1l vode, 1kg sladkorja, 1 limono, 1 citr. kislino, 15 cvetov (imam rada bolj aromatično). Zavrem vodo in sladkor, počakam, da se ohladi in dam notri cvetove ter na kose narezane in olupljene limone (če so špricane). Pomešam 2x dnevno, pustim 24 ur pokrito, nalijem v steklenice in to je to. 
Letos sem sicer dala več limon in brez citronke, bomo videli, če se bo obdržalo.

Urshy78 -> RE: Bezgov sok (30.5.2011 10:04:07)

jaz sem ga ravno včeraj naredila. mi je pa zmanjkalo cukra, drugače bi ga naredila več.

1l liter vode
1 kg sladkorja
15 bezgovih cvetov
1 limona

vodo sem prekuhala in zraven dala sladkor da se je stopil. ko se je voda ohladila, sem dala noter cvetove in jih pustila namočene 24 ur. nato sem vse skupaj precedila in dodala še limonin sok.

Freya88 -> RE: Bezgov sok (30.5.2011 11:05:13)

Pa mora dejansko it 1kg sladkorja na liter vode?:)

suzolinka -> RE: Bezgov sok (30.5.2011 16:03:00)

Ne, jaz dam 1 kg sladkorja in 2l vode pa je čist ok
In v zgornjem linku je tudi skoraj pol manj sladkorja.

Urshy78 -> RE: Bezgov sok (30.5.2011 20:41:55)

IZVIRNO SPOROČILO: Freya88

Pa mora dejansko it 1kg sladkorja na liter vode?:)

ma ni nujno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
jaz ga potem razredčim z več vode, ker mi je tudi drugače presladek

Peppa -> RE: Bezgov sok (9.6.2011 21:37:06)

Za moj okus je 1 kila cukra na liter vode absolutno preveč.
Moj recept je sledeč:
-40 cvetov bezga (jaz sem jih letos dala 80 in je tako vonj kot okus zelo izrazit-a ne preveč)
-5 l vode
-2 kg cukra
2 veliki žlici citronke

Cvetove namakam en dan, potem vodo precedim, dodam sladkor, zavrem, dodam citronko in v flaše.
Sok je obstojen, saj smo letos spili zadnjo flašo, ki sem jo delala leta 2005!

akola -> RE: Bezgov sok (11.6.2011 22:12:24)

IZVIRNO SPOROČILO: Urshy78

jaz sem ga ravno včeraj naredila. mi je pa zmanjkalo cukra, drugače bi ga naredila več.

1l liter vode
1 kg sladkorja
15 bezgovih cvetov
1 limona

vodo sem prekuhala in zraven dala sladkor da se je stopil. ko se je voda ohladila, sem dala noter cvetove in jih pustila namočene 24 ur. nato sem vse skupaj precedila in dodala še limonin sok.

takole sem tudi jaz naredila. imam v hladilniku 4 litre, me jestrah, da bi na sobni temperaturi zavrel. kje imate ve shranjene sirupe in kako dolgo obstanejo?

Stran: [1]