Pasti materinstva (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


RR raziskuje -> Pasti materinstva (27.5.2011 15:58:42)

Ali imamo vse otroke enako radi? je materinski čut res prisoten od prvega trenutka, ko zagledamo svojega dojenčka?

Preberite: http://www.ringaraja.net/clanek/34pasti34-materinstva_4516.html




ZARA -> RE: Pasti materinstva (27.5.2011 16:17:40)

Ljubezen do otrok se množi, se ne deli. In ne, pri meni materinski čut ni bil takoj prisoten. Sem se morala delno naučit.




Tejči -> RE: Pasti materinstva (27.5.2011 16:43:52)

Imamo samo eno frajlico, tako da ne morem iz izkušenj povedati, kako je z ljubeznijo do več otrok. A vendarle mislim, da bi imela vse enako rada, vsaj trudila bi se, da bi vsem posvečala enako pozornosti, ipd. Nekako imam nasplošno vse otročke rada, če je moja v družbi ostalih ni nič več vredna kot ostali-vsi so enaki, kot b ibili moji.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley27.gif[/image]
In ja, materinski čut je bil prisoten od prvega trenutka, ko sem jo zagledala..oz. še prej, ko sem zvedela, da v meni bije še en [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley27.gif[/image].




TomTaylor -> RE: Pasti materinstva (27.5.2011 17:23:43)

Podpišem se pod Zaro.




BarbaraO -> RE: Pasti materinstva (29.5.2011 11:42:52)

Pri prvi ga nisem občutila takoj in sem rabila kar nekaj mesecev, da sem jo sprejela (v smislu, da sem se zavedala, da jo imam za vedno in mi ni bilo nerodno, da sem mama). Drugo sem vzljubila isti trenutek, ko je prikukala na svet. In potem sem morala precej delati na tem, da prve nisem zapostavljala in da sem ji izkazovala pripadnost in ljubezen. Sliši se grozno, vem. Ampak, tako je pač bilo. Ko se je rodil tretji, mi je sicer tudi takoj prirasel k srcu in postal moj 'ljubček', obenem pa vzpostavil tudi neko pravo ravnovesje med občutki do druge hčere, ki ni bila več tako visoko na moji lestvici. Tako so zdaj vsi približno enako zapisani pri meni in vse imam neizmerno rada - pa vendar vsakega na svoj način. Sem pa končno ponosna, da sem mami. Že lep čas ;-)




ZmajTolovaj -> RE: Pasti materinstva (29.5.2011 12:15:23)

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Ljubezen do otrok se množi, se ne deli. In ne, pri meni materinski čut ni bil takoj prisoten. Sem se morala delno naučit.


Se strinjam.




Stran: [1]