Najaa -> RE: calpol - da ali ne (27.5.2011 20:42:59)
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Nad 38,5 se strinjam, da je Calpol potrebno dati, do takrat pa - če se otrok ok počuti - raje ne. nama je tako tudi p. rekla in se tega drživa - do te vročine ne dajeva. KO sem brala eno malo knijžico o vročini, sem začela delat tako, da takrat, ko vročina narašča, otroka pa zebe, ga ful oblečem, pokrijem, dam termofor... ker takrat zdravila itak ne primejo, ker bo temperatura naraščala do tiste točke, kjer jo je telo nastavilo. Se pa da to fazo, ki je najbolj izčrpujoča, precej skrajšat, če otroka fejst pokrijemo, da vročina čimprej doseže plato, takrat pa če je treba, damo calpol ali pa samo mlačno kopel - takrat je otroku namreč vroče. Meni se ot najboljše obnese. meni je tudi mami vedno hotela zbijat že prej s temi raznimi alternativami in mene je zeblo kot psa, ona bi me pa hladila in sem se samo brezveze mučila dlje kot je bilo potrebno -ker vročina bo šla do tja, kjer jo je telo nastavilo, tega ne moreš spremenit - šele potem jo lahko zbijaš. Sam a ni s pokrivanjem še večja možnost vročinskega krča? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Se spomnem, ko sem bila majhna, da me je tud mama zadekala in sem se spotila, sam zdej pa tega ne priporočajo več. Tako da imam pri vročini otroke raje manj kot več oblečene.
|
|
|
|