Angina in bruhanje (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Teja29 -> Angina in bruhanje (26.5.2011 10:54:43)

Naš 4-letnik je včeraj popoldan začel tarnati, da ga boli grlo-kar na lepem. Takoj zatem se je pojavila visoka tempertura 39, ki jo Calpol ne more dobro zbiti, zato sem mu dala ob 5 zjutraj Voltaren. Revček tudi sline ne more požirati. Začel pa je tudi bruhati in boli ga trebušček.
Pri zdravniku so mi zjutraj vzeli kri in potrdili bakterijsko angino-dobil je Ospen.
Zanima me, koliko časa traje to bruhanje pri angini? Itak nič ne more piti, kaj šele jesti, pa še to takoj zleti ven :-(
Hvala.

cimi -> RE: ANGINA IN BRUHANJE (26.5.2011 10:56:41)

naša je vsakič pri angini tudi bruhala sluz, ravno zato ker je vse otečeno in težko požirajo. Ponavadi ej bruhanje minilo že po 1-2 dozi antibiotika

Teja29 -> RE: ANGINA IN BRUHANJE (26.5.2011 11:19:03)

Kdaj pa Ospen prime, da je otrok vidno boljši? Po 3 odmerkih?? Al že kaj prej?

cimi -> RE: ANGINA IN BRUHANJE (26.5.2011 11:20:56)

pomoje je to odvisno od otroka, naša je že po drugem odmerku kot nova

Teja29 -> RE: ANGINA IN BRUHANJE (26.5.2011 11:22:37)

Upam, da bo tudi pri nas tako. Bogi, tako se mi smili...

oka -> RE: ANGINA IN BRUHANJE (26.5.2011 11:23:55)

Kdaj pa Ospen prime, da je otrok vidno boljši? Po 3 odmerkih?? Al že kaj prej?

Moja izkušnja je bila taka, da se je vročina po drugem odmerku začela umirjati, ni bila več tako agresivna in tudi bruhanja ni bilo več. Čisto brez vročine pa je bila ponavadi tam v 48-ih urah. In tudi apetit se ji je takrat nekako povrnil.

galea -> RE: ANGINA IN BRUHANJE (26.5.2011 13:19:18)

Moj 9 letnik pa je to bakterijsko angino (streptokok) dobil pred 14 dnevi. On si cer ni imel vročine in ni bruhal, je pa imel zelo grdo grlo, ful povečane bezgavke in ni mogel požirat. Zdaj smo že dva krat bili na brisu grla, bakterija pa je še vedno prisotno, tako da bo zdaj že tretji teden doma in ne hodi v šolo, saj ga zdravnica ne pusti, dokler ne bo bris negativen. Ima pa tudi strogo mirovanje; torej brez vsakeršnega koli norenja in tudi na soncu ne sme biti, tako, da je zdaj v teh dneh popolnoma zaprt v hiši. Upamo samo, da bo v ponedeljek bris negativen, da se to konča. Ima pa nek poseben sirup.
Aja pa še to, ta vrsta angine je zelo nalezljiva.

Stran: [1]