DragonLady -> RE: Vrtec in Crocsi (26.5.2011 11:29:08)
|
Naš skoraj 4letnik ima doma crocse (oz. poceni kopijo), ene za zunaj, ene za znotraj...me ne moti, ker imamo velik travnat vrt doma in bi lahko hodil tudi bos, pa mu ne bi bilo nič. Za kak sprehod ali obisk ter vrtec pa ima stabilne sandale ali teniske...da ga ne ožulijo, nogica malo bolj diha oz da je v teniskah bolj stabilen in teka vsepovsod. Kot mamica glej na to situacijo, v čem je tvoj otrok najbolj stabilen in varen. Vem, da se ti je moralo zameriti, da so ti v vrtcu prepovedali nekaj, ampak mogoče pa le ni tako slabo. Moje skromno mnenje pač...sem po poklicu pom. vzgojiteljice in vem, kako pomembno je, da je otrok primerno obut. Sploh v toplih mesecih, ko so otroci dejansko skoraj ves čas zunaj. Pa še kljub temu se lahko mimogrede zgodi nesreča...Sama nisem proti Crocsom ali opankam, je pa res, da je s tako obutvijo otrok malce gibalno omejen (plezala, pesek v obuvalih na sprehodih, tekanje,...)... Mogoče bi bilo dobro, da se pogovoriš z vzgojiteljico ali celo ravnateljico...naj ti pisno utemeljijo prepoved. Pri nas so nekateri starši taki strup, da dosežejo vse, kar si izmislijo. In imajo strahospoštovanje vseh vzgojiteljic, češ, tale mamica je pa opasna...Grdo rečeno, ampak resnično...mogoče je včasih bolje biti zmaj v vrtcu, pa bo za tvojega otroka bolje poskrbljeno. Če smatraš, da je nošenje Crocsov za tvojega otroka okej, stoj za svojim mnenjem. Ta nasvet ti dajem kot mamica in ne kot pedagoški delavec.
|
|
|
|