mojcaziga -> RE: konec šolskega leta - obdarovanje konec 1. triade (26.5.2011 8:16:40)
|
IZVIRNO SPOROČILO: darja.mark Kaj a ne smejo prejeti darila ki so vredna več kot 25 eur? Kaj se pa zgodi če vseeno dobijo kaj dražjega? Kdo pa to preverja, oziroma kako izvejo da je dobila nekaj takega? Letos imam malega prvo leto v vrtcu, pa je danes ena mami mi rekla, da bomo pač zbrali denar in nekaj kupili obema vzgojiteljicama. Mi je pa rekla da bi prispevali vsak po 10 eur. Se pravi, otrok je 14, to bo 140 eur. Čist preveč za dve? Al tut ona tega ne ve, al me je pa mal okrog prnesla, ker je pač rekla da naj dam njej denar da ona zbira. Hm,...res me zanima kako je s tem... Če se ne motim, je povezano z davkom na prejeto darilo v kolikor presega zgornjo mejo. Kaj se zgodi, če je darilo vredno več? Kdo pa ve, da v resnici je? Če pa mamici iz vašega vrtca ne zaupaš, jo o njenih namenih povprašaj. Odvisno kaj bo kupila, Ker eni tako pretiravajo, da lahko hitro presežeš 70€ na osebo. Lani, ko smo mi prinesli en mali šopek, so določeno nosli šopke s kalijami in......., kar še zdaleč ni poceni. Je pa tudi tako, da v našem razredu nas od 23ih prispeva samo 15, se pravi damo mi višji znesek kot če bi prispevali vsi. KOnc koncev pa na koncu ne moreš reči, tole pa vam podarja ta in ta otrok, ostale pa izpustiš. Saj niso otroci krivi. lp
|
|
|
|