bubu_bibi -> RE: Povabiti na krst ali ne? (26.5.2011 10:14:11)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi IZVIRNO SPOROČILO: bubu_bibi Sem vedela, da se bo kateri zataknilo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image] Cerkvena poroka ponavadi sledi 'sklopu' poroke in sploh ni nujno, da so vsi svatje verni. Dobijo vabilo na poroko, ne na cerkveni 'dogodek'. Drugo je pri krstu. Ne vabiš na druženje ampak na neko vrsto potrditev svoje vere, da želiš otroka v istem občestvu. In, če stara starša nista verna, lahko si tak 'dogodek' razlagajo kot neko prisilo. Samo to sem mislila. Seveda pa vsak po svoje... In iz zgornjega sledi to, kar ste itak v večini pisale: če je vsem pomen krsta jasen, je to odlična priložnost za dober razplet, če pa ni, je lahko še ena stvar za zamero. Se ne strinjam povsem, ker ima vsak, ki ima ob tem pomisleke, možnost povabilo zavrniti (s svojim komentarjem ali brez njega). Mi smo verni, pa smo na krst povabili tako verne kot neverne, njihova odločitev pa je bila, če se bodo udeležili ali ne. Se mi zdi, da čisto preveč kompliciramo okrog tega - na krst ali kak drug pomembnejši dogodek pač povabiš ljudi, ki so ti blizu, ki jih ob takih priložnostih želiš imeti zraven. Ker se - vsaj v našem - krogu nahaja zelo pisana druščina ljudi, ki so verni, neverni, verni v drugi veri, čisti svobodnjaki...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] so pač povabljeni vsi. Ljudi ne merim in ne selektiram po pripadnosti, ampak edino po tem, kako se mi z njimi razumemo, ujamemo. No saj. Ker se imate radi, ne komplicirate. Tu, v tej konkretni situaciji, pa je nekoliko drugače in očino ni neke hudo dobre komunikacije, ker sicer ne bi sploh prišlo do vprašanja, ali povabiti na krst ali ne. Ker bi se smatralo, da so vsi zaželeni in si želijo biti tam, ne glede na vse. In tako bi bilo tudi najlepše. In ker je ravno vprašanje krsta (in ne rojstnega dneva, recimo), sem na stvar pogledala drugače kot ste to naredile ostale. In sem svoje mnenje tudi pojasnila. Se pa strinjam, da tam kjer so stvari jasne, se tovrstna vprašanja niti ne pojavljajo.
|
|
|
|