srki -> RE: srčno popuščanje.... (26.5.2011 14:18:15)
|
Miška, moja tašča je na žalost pred parimi meseci umrla za srčnim popuščanjem. Rečem lahko samo to, da bodi okoli zdravnikov tečna, če se bodo pojavile kakršne koli nevšečnosti. Moja tašča se je prehranjevala zdravo, bila je sicer sladkorna bolnica, vendar je bila samo na tabletih in uživala je res samo tisto, kar se sem za to bolezen. Izogibala se je vročini, naporom. Poleg vsega je prebolela tudi pljučnico, ker je bila slaba, ji ni pasalo nič jest, posledično je padla v hipo. Potem se je stanje samo še slabšalo. Naj povem, da sem v tem primeru (ne bom na dolgo in široko pisala o tem) razočarana nad zdravstvom in takrat sem spoznala, da eni za nekatere res niso nič vredni. So pa ljudje, ki s takim popuščanjem živijo še dolgo, brez vsakkršnih komplikacij. Sodelavkina mama npr. že 20 let, je pa res, da je ob vsaki bolezni sprejeta v bolnišnico, kar pa moja tašča ni bila, čeprav je padla v hipo, imela pljučnico,.... Še najbolj ironično pri tem pa je, da je bila par dni pred smrtjo na pregledu pri kardiologih, pa, zanimivo, niso videli, da je njeno stanje resno. Umrla je v osebnem avtomobilu, ko jo je zet peljal k dohtarju-toliko o tem, da če bo slaba ali če bo zbolela, bodite tečni, vztrajni, zahtevajte, kar vam gre. Nisem hotela, da se razpišem zdaj o tem, se mi zdi pa prav, da veš, do česa lahko pride, če si preveč potrpežljiv. Tvoji mami pa želim vse dobro. Brez zabele bo pa tudi preživela[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]
|
|
|
|