Ana Pia -> Pomanjkanje železa (19.8.2005 15:53:39)
|
Nina pozdravljena! Jaz sem imela pred nosečnostjo vedno prenizki hemoglobin. Na prvi kontroli v nosečnosti, mislim, da je bil 12. teden pa je bil 126, kar je baje za nosečnice zelo v redu. Zdaj imam kontrolo v 24 tednu, tako,da trenutno ne vem kakšno je stanje, ampak počutim se dobro. Pazim pa tudi na prehrano, sem dosti na svežem zraku, delam dihalne vaje, tako da pride kisik do zadnjega kotička pljuč. V Ašičevi knjigi Domača lekarna so zanimive kominacije, pomembno je da med obroki zaužiješ tudi vitamin C, ker se železo takrat bolje absorbira. Navajam nekaj napotkov iz knjige: Čaji: - velika kopriva: S 1/2 l kropa poprarimo 2 žlici zelišča. Pijemo 2x dnevno pred obroki. Jedi: - suhe hruške, suhe slive - česen: Sesekljanega si damo na meslen kruh - jabolko: za dopoldansko in popoldansko malico pojemo po dve pečeni in osladkani jabolki - jetrca: na hitro spražena, jejemo večkrat zraven pa motovilec in regrat- moje mnenje ne pretiravat - korenček: nariban - med: z jabolki na tešče ali na kos kruha - ovseni kosmiči: zalijemo jih z vodo, malo pokuhamo, odstavimo, zalijemo z mlekom in čez 10 min osladimo z medom -mleko: v 1/2 l mleka dodamo 1 žlico hojevega mdu in pijemo večkrat dnevno po požirkih Sokovi: - rdeča pesa: vsak dan pred obrokom 1dl soka Nekaj sem navedla. Sama pojem kaj iz navedenega, pa me prav zanima kakšen bo moj hemoglobin v 24. tednu. Lep pozdrav!
|
|
|
|