Osemmesečniki (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


kepa* -> Osemmesečniki (17.8.2005 19:23:26)

Kako smo kaj?
Že dolgo me ni bilo na forumu, pa sem mal radovedna, kako nam kaj gre.:)

Mi smo zelo živahni, naš malček je pravi kričač. Včasih tako kriči, da mu glas "zafrcera". So tudi vaši taki?
Sicer pa se moram pohvalit, da že nekaj časa zelo pridno je, kar je zame nekaj povsem novega.:bravo::bravo::bravo: Že trkam na les.Sedaj je pa res pravi užitek mu pripravljati jedi.Upam, da bo tako tudi ostalo.
Imam pa nekaj vpr.: Kako jim ve naredite riž? Mi namreč nimamo še nobenega zobka, pa ga potem zelo težko pogoltne? Jim dajete že vso hrano? Kdaj lahko dam sir?
Jaz mu dajem že sadje, zelenjavo, meso (zaenkrat le piščančje, poskusili smo tudi ribo), mlečne izdelke sem že tudi začela. Zaenkrat se še izogibam glutenu, čeprav sem mu že dala kaj poskusit. Imava pa 3 goste obroke dnevno. Dajte kakšne predloge, kaj naj mu še skuham. Sem že skor brez idej.
Naš Gašpi še vedno ponoči zahteva hrano in ne vem, kako naj ga odvadim. Čaja noče.
No, tu je drugi problem: namreč, sploh ne mara pit. Komaj mu vsilim max. 100ml čaja dnevno.

Drugače je pa izjemno scartlan, ne vem, kako mi je to uspelo. Je prav siten, ker želi biti veliko na rokah, sploh zadnji del dneva.
Čisto samostojno še ne sedi, a ne manjka več dosti. Tudi plazi se še ne, a se že trudi.
Zelo mu je všeč, če je veliko ljudi okoli njega, rad gleda in posluša. In še in še in še.

Kaj pa vaši osemmesečniki? Poročajte mal, kaj počnete, da dobim kako novo idejo.
Pa lepo se cartajte z vašimi :duda:




mika -> Osemmesečniki (17.8.2005 20:02:00)

Sem se kar razveselila ko sem videla temo osemmesečniki

Ja riža Luciji še sploh nisem dala. Od mesa je jedla piščančje, teletino in zajčka. Zaradi premalo železa bi naj jedla vsak dugi dan temnozeleno zelenjavo in rdeče meso. Pri 9. mescih imamao kontrolo, če se bo raven železa zvišala, če ne, bo dobila sirup.
Zobka še nima nobenega.
OOOOO Lucija tudi kriči tako, da je cela hripava, zna se tudi jeziti:)-:)-. Njaveč se pa smeji, pravi smejko je.
Danes je pomahala papa, pa ploska z rokicami bravo bravo. Ve kje je mami, ati, Roni(naš kuža), Mikica (naša muca). Ko sliši pesmi, la tortura, gasolina, ...se cela trese, smeji brca z rokicami in nogicami.

Rada bi plezala, pa se potiska nazaj, drugače pa sedi samostojno, samo da moram pazit da ima okoli mehko postlano, ker se včasih kar vrže na hrbet.

Naša zlata lubica je in se veeeeeeliko cartamo

lp, Mika




Anonimen -> Osemmesečniki (17.8.2005 20:27:17)

Pozdravljene!
Pri nas tudi rada kriči, pa vpije da da ali pa ja ja.
Zna pokazati kako je velika.
Plaziti se še ne zna, se pa postavi na vse štiri in miga sem ter tja. Drugače pa se obrne na trebuh, se dvigne na roke in se tako odriva nazaj po sobi.
Samostojno že sedi.
Zobka pa imamo že dva.
Drugače je zelo pridna, spi celo noč, rada je- predvsem ima rada zelenjavo(krompirček, korenček, bučke).
Riž sem ji jaz že dala, a se ji ga malo s paličnim mešalnikom pretlačila. Zadnjič sem dobila recept za riž z zelenjavo, da narežeš zelenjavo in med njo daš nekaj žlic riža in vse to skuhaš. Od mesa sem ji zaenkrat dala le piščančje.
Sira ji še nisem dala, pa mislim, da je še prezgodaj.
Prejšnji dan sem ji poskusila dat malo skorijce kruha, da je jedla.

lp






urši* -> Osemmesečniki (17.8.2005 20:31:22)

HOJ!!!!
naš Luka je tudi že pravi korenjak!!
sedi že lepo, s tem da ga še včasih malo prevrne , ampak bolj zato, ker bi on nujno neki mel, ko mora sedet, pol se pa stegne in bum na tla.
na morju se je začel sam postavljat na noge (v kinderpetu) , tako, da je ptav nevaren.
plazi se tako , tako, včasih ja , včasih ne.
zobka še ni , pa mislim , da bo vsak čas.
v hojci šiba sto na uro in lovi našo ubogo:muca:.
stika povsod, odpira predale - iz hojce jih ravno doseže in včeraj si je preškrnil prst in tulil kot nor.
je že skoraj vse, samo da mu kuham posebej , pa počasi mu bom tud že kako stvar ponudla tako , kot jemo mi.
je en pravi nasmejani kljukec, včasih malo sitkan, včasih izsiljuje, rad spi , v glavnem je moj največji zaklad, ki bo ravno jutri dopolnil 8 mesecev:bravo::bravo::bravo:

lp, pa lupčka Gašperju




Pilar -> Osemmesečniki (17.8.2005 20:47:30)

Jst sem bila tud vesela te teme:)!
Pri nas je pa takole: sedi samostojno(ampak jst sem vseeno zraven, ker mu ne zaupam), postavlja se na nogice in plazi se...vse to že skoraj en mesec...Ne kapira pa pa, bravo, nič!!! Mu kažem lučko, on gleda vtikač....in res me skrbi...ja, odpira omare, zanima ga napa...oglaša se tud( en dan bol, drugič manj).
Pri nas obroki zgledajo takole: zjutraj moje mleko, pol še kakšna skutka, nato sledi kosilo( kuham mu zelenjavo, od mesa pa puranje, telečje in goveje, ampak v majhnih količinah in pa max 3x na teden), nato spet mije mleko, pa saje zmiksano, pa jogurt, ob 20.00 pa večerja( keksolino,otroški gres, pač nekaj mlečnega). Dam mu tudi rjavi riž, ga lahko poje, saj ima 4 zobke....zadnje čase ful štrajka pri hrani in me skrbi, da poje premalo. Z zobki pa je pri nas povezano nespanje...mu delajo probleme....

In to je to. Upam, da se še kaj beremo!




Lunca1 -> Osemmesečniki (17.8.2005 20:51:08)

Pina je v petek končno dočakala svoj prvi zobek, v bistvu je šele š**** in ga pridno brusi na žličko.:). Drugače pa tudi pridno zrači svoje glasilke: dadada, gagaga, jajaja, ponoči načeloma spi, razen enega ali dveh pavz, ko ona v bistvu spi, pa začne svoj dadada, pa zadošča že duda in zaspi nazaj. Plazenje tudi še ni njena vrlina, po drugi strani pa ti brez problema preleze čez kolena.:zmeden: Tudi postavlja se že nekaj časa na noge in je v soboto celo sama vstala v stajici.:bravo: tako da mora zdaj to pridno vadit ali pa vsaj stat ob opori na kavču in malo skakat. Predalov pa na srečo še ni odkrila, nadvse rada pa mečka papirje. Most sva pa že pospravila, ker se je začela nanj obešat in ga nekajkrat potegnila nase. Pa zaradi vstajanja smo ji tudi že znižali ležišče na najnižjo stopnjo.

Hrana je pa bolj tako tako. Od začetka julija (počitnice) je začela zmanjševat količino pojedenega mleka na pol. Drugo hrano sicer malo bolj je, ampak je ne morem prav pohranit in njeno hranjenje vedno bolj postaja umetnost. načeloma imava za zajtrk mleko + kakšen fruchtzwerg, za malico sadje (breskev, banana, marelica, hruška...), za kosilo pa kakšen krompirček z zelenjavo (korenje, blitva) ali pa govejo juho s kroglicami ali vlivanci ali pa bučno juho, včasih tudi malo meska ali polento (zadnjič je ni hotela), za popoldansko malico spet mleko ali sadje, za večerjo pa ponavadi mleko, mlečno kašo ali kakšno papo.

Mi smo imeli tudi že eno manjšo nesrečo, mi je padla z gugalnega konjička. Sem jo držala za roke in se mi je strgala iz rok in padla vznak. Potem je bil pa seveda :((. Pa že to guganje je bilo v bistvu spravljanje v dobro voljo, no naslednji dan pa se je izkazalo da je bil na poti zobek.




mala račka -> Osemmesečniki (17.8.2005 20:53:33)

Od nosečnosti se nisem še nič oglasila pa sem bila kar vesela, ko sem videla naslov osemmesečniki :)
Naša dirka po vseh štirih, gre pa samo vzvratno. Danes se je trudila naprej, pa ji ne uspe. Sedi lepo, pri hrani je precej izbirčna - zelenjava ji ni preveč domača oziroma je mami zanič kuharica. Od mesa smo poiskusili ribo in belo meso. Obožuje sadje in jogurte ter skutke.

Vas pa prosim za mnenje, koliko jogurta na dan lahko poje oz. koliko tega pojedo vaši osemmesečniki?

Pozdravčke,




Lunca1 -> Osemmesečniki (17.8.2005 20:56:09)

No saj res, naša tudi že v bistvu sedi samostojno, samo se tudi zgodi da se vrže nazaj in potem seveda joka. Pa pa že zna pomahat.

ar se hrane tiče pa smo poskusili tudi že gres, meso goveje in piščančje, pa tudi jogurt, pa všeč ji je bil marelični sladoled (sladoled če že samo industrijski).

Koliko so vaši kaj napredovali v teži od zadnjega pregleda. Naša je imela takrat pri 6. mesecih 6820g in ima zdaj pri 8 mesecih samo kakšno kilo več, ca. 7800g. Tudi mene malo skrbi da premalo poje, ali pa se jim mogoče porast teže zdaj malo ustavi?




Pilar -> Osemmesečniki (17.8.2005 21:07:57)

Jure je imel pri 6m 6800g, zdaj pa ne vem, upam, da ima kakšno kilo več.


Pa še nekaj: jst riž kar skuham, pa kašen korenček vmes, pa mal puranjega...

Jogurt poje pa cel, dam mu pa LCa ali pa EGO( oboje navadne, včasih tudi sadnega).

Sira mu dajem.




Pilar -> Osemmesečniki (17.8.2005 21:08:45)

Popravek, sira mu ne dajem.




mika -> Osemmesečniki (17.8.2005 21:46:20)

Zanima me če hrano še vedno pretlačite, ker sem prebrala da bi v tej starosti lahko že dali majhne koščke. Naša se davi če slučajno ni kakšen košček dobro pretlačen zato ji še vedno vso hrano pretlačim.

Pa skoraj vsakič ko pije ali pa jo dojim se ji zaleti in pol takoooo kašlja da me kar panika zagrabi.




mika -> Osemmesečniki (17.8.2005 21:47:53)

Kepa, mogoče pa mu ta čaj ni dober, poskusi kateri drugi okus. Naša je vajena komarčkovega in druga noče pit.




Magi* -> Osemmesečniki (17.8.2005 22:10:01)

živjo mamice 8-mesečnikov!!!

mi bomo tudi jutri dopolnili 8. mesec. Zarja je že prava dama. osebna izkaznica: ima nekaj čez 9kg in je velika 72cm in ima 2 zoba. kar ornk pupa;) še vedno najraje pije mamino mleko, gosta hrana je bolj za dodatek, ji ne gre preveč v slast. čeprav vedno bolje!!! najraje ima bučke kuhane na sopari, grozdje, marelice in slive. sicer ji pa že pripravim kar spodobno kosilce z rižom/ajdovo kašo mesom (puran, piščanc, teletina) in zelenjavo; jogurte in skute tudi že jemo, ne mara pa za nič na svetu raznih mlečnih žitnih kašic.

sedi že povsem lepo, ne mara pa biti na trebuhu in to jo je motiviralo, da se je začela obračati kot propeler (jaz na trebuh, ona na hrbet;)). na nogice se postavlja, če je pri kom v naročju, nič pa ne plazi in kobaca. vse okoli sebe opazuje z velikim zanimanjem, čveka kot se za gospodično spodobi in tudi visoki C ji ni tuj. najbolj pa je prisrčna, ko pleše na mačka Murija ali Buena visto social club (v sede z dvignjenimi rokicami s celim telesom "poskakuje" po ritmu).

zelo dobro že ve (in zna tudi pokazati) kaj ji je všeč in kaj ne. pred njo pa niso varni nobeni daljinci, telefoni, revije, skratka vse, kar je uporabnega. igrače so bolj za okras stanovanja.

ponoči lepo spi v svoji sobici (skoraj vedno;)). skratka naš mali srček je.




Stran: [1]