AM (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje

Sporočilo

miafilip26 -> AM (23.5.2011 11:39:38)

Ojla, zanima me, kako otroku pripravljate AM? Ga pripravite vnaprej in ga daste v hladilnik? Kako ga pogrejete? V topli vodi ali v mikrovalovni? Men je prijateljica rekla, da pripravi vnaprej za nekje 2 obroka...v vreli vodi raztopi prah, pusti da se ohladi in potem vse skupaj postavi v hladilnik in ko je čas hranjenja zagreje mleko v mikrovalovni...Se vam to zdi ok?Kako pa ve prakticirate, da je mleko čim prej pripravljeno? Jaz sem do zdaj pogrevaLA VODO V MIKROVALOVNI, AMPAK SE MI ZDI DA SE PRAH NI POVSEM RAZtopil, kot bi se naj...

lejla19 -> RE: AM (23.5.2011 12:01:43)

sama sicer dojim, tak da ne prpravlam AM,ampak kolkr vem od kolegic se obrok vedno dela svež, ne pa da pol pogrevaš!! pripravi si vodo v termovko, pa pol zmešaj sveže skup, če ti je lažje.

Petka09 -> RE: AM (23.5.2011 12:05:45)

Jaz sem si kupila eno veliko termovko... Vsako jutro sem prekuhala vodo in še vrelo vlila v to termovko, en del pa sem ohladila in dala v drugo posodo ali steklenico. Ko je prišel čas za obrok sem dala prah v stekleničko in potem tisto vrelo vodo gor in še nekaj hladne in je bil obrok pripravljen.
Imela sem tudi tisto dozirno posodico za prah, kjer sem lahko namerila za 3 obroke vnaprej.

Če sem kam šla sem imela pač veliko torbo na vozičku in notri termovko z vročo vodo, flašo s hladno vodo in dozirno posodico s prahom za 3 obroke. Potem sem vse samo skupaj zmešala in pretresla flaško in je blo v redu. Naša je pila Babylove mleko, ki se je vedno lepo raztopilo. Mislim, da je finta tut v vrsti AM - eni se lepše takoj raztopijo, drugi ne.

Lahko pa tudi v termovko vliješ zjutraj ne čist vrelo vodo, pač takšno bolj toplo in bo cel dan držala oz. bo počasi spuščala, da boš v drugi polovici dneva že imela prav takšno mlačno vodo, primerno takoj za dojenčka.

pomar*ANČA* -> RE: AM (23.5.2011 12:07:32)

ja sem vedno pripravljala sveže. ponavadi sem imela vodo v termovki

kristinaj -> RE: AM (23.5.2011 12:14:04)

jaz sem prevrela vodo, rahlo ohladila in dala v termos.. ko je bil čas hranjenja sem zmešala skupaj s prahom, fajn pretresla in pod mrzlo vodo iz pipe ohladila.... ker se v steklenički prej ohladi , pa tudi občutek koliko je toplo, mrzlo je v steklenički lažje oceniti, sem do 6m imela steklene flaške....  po 6m pa sem jima dala vodo kar iz pipe...

enkrat sem poskusila pripraviti mleko in ga shranila v hladilniku a je bil postopek priprave, oz. segrevanja bistveno daljši kot če sem vzela vodo iz termosa in zmešala..

vedno sem jima delala sveže, nikoli v mikrovalovki, ker je niti nimam in nekako sem apriori proti njim... čeprav so praktične..

honey -> RE: AM (23.5.2011 14:21:11)

AM mora biti vedno pripravljeno sveže - tako piše na vseh embalažah. Jaz sem ravno tako prakticirala, da sem zjutraj prekuhala vodo, jo nalila v termosko, ko se je ohladila in potem sem notri zamešala mleko in to je bilo to. Sem si pa kupila tudi nek "cooler" za shladit vrelo vodo na 40° v manj kot minutki. To mi je bilo še najbolj všeč, ker je bila tudi vedno voda sveže prekuhana. Škoda, ker sem ta cooler našla tako pozno [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

Anonimen -> RE: AM (23.5.2011 14:23:58)

Jaz vsak drugi dan prekuham vodo, jo imam v vrču in ko potrebujem obrok, potrebno količino vode zlijem v flaško, dam na 40sekund, dodam AM in pretresem. Tako je obrok sveže pripravljen in takoj za popit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ko sem dajala Milumil (ki je v zrnih), sem si v eno flaško pripravila npr. 180ml vode, od tega polovico odlila v drugo flaško, dala eno flaško v mikrovalovko, pogrela, da je bilo vroče, vsula AM, premešala in potem dodala preostalo hladno vodo, da je bilo takoj za popit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.5.2011 16:39:42)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

m_o_i -> RE: AM (23.5.2011 19:07:44)

khm...
vnaprej pripravljeno AM bi komentirala takole: poskusi sveze pripravljenega in tistega, ki je nekaj casa v hladilniku[sm=smiley1.gif]

sem tudi jaz tak delala, pa sem ugotovila, da tisto iz hladilnika prav smrdi in je cist drugega,nekak grenkastega okusa. pogrevala sem sicer z grelcem za steklenicke. aja, takrat sem imela Allernovo in/ali Aptamil ADC(sum na alergijo), babylove pa-veteranka ze[sm=jezicek.gif]-pripravljam striktno po ze opisanem postopku s termovko

Binny -> RE: AM (24.5.2011 0:02:25)

IZVIRNO SPOROČILO: živa25

Ko sem dajala Milumil (ki je v zrnih), sem si v eno flaško pripravila npr. 180ml vode, od tega polovico odlila v drugo flaško, dala eno flaško v mikrovalovko, pogrela, da je bilo vroče, vsula AM, premešala in potem dodala preostalo hladno vodo, da je bilo takoj za popit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

tudi jaz sem tako delala

Taddy78 -> RE: AM (28.5.2011 14:13:45)

Vedno sveže.

Stran: [1]