norice (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

hubi -> norice (17.8.2005 15:37:39)

Zanima me, če se je že katera dala testirati, če ima protitelesa za norice oz. cepiti proti njim. Jaz jih še nisem imela, pa še v šolstvu delam, kjer so skoz aktualne. Mi ni do tega, da bi jih dobila ravno med nosečnostjo.

Minka Pobalinka -> norice (17.8.2005 16:56:55)

Jaz sem norice imela kot otrok.. Je pa na začetku moje nosečnosti, ko pravzaprav niti nisem vedela, da sem noseča moja sodelavka dobila norice in to tako hudo obliko, da je bila 14 v bolnici... Ko sem to zvedela, sem mislila, da me bo najmanj KAP.. tolk se še nisem ustrašila.. no vendar se je dobro končalo.. :miska:

doris26 -> norice (19.8.2005 20:28:10)

Jaz sem se šla testirati v 33.tednu nosečnosti, ker sem prisla v stik z otrokom, ki jih je dobil, pa nisem vedela, če sem jih že prebolela. Z napotnico od osebnega zdravnika (lahko od ginekologa)sem šla na infekcijsko kliniko (MB), kjer so mi vzeli kri, jo baje poslali v LJ in drugi dan sem poklicala za izvid. Poleg tega me je sprejel zdravnik, me pregledal, vse izprašal v zvezi z družinskimi boleznimi in počutjem. Rekel je, da so norice v začetku nosečnosti nevarne za plod (mislim da naredijo splav), v višji nosečnosti pa ni sile, le nosečnico cepijo.

Jaz sem jih na srečo prebolela.

Stran: [1]