barva fasade (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

SKORPION -> barva fasade (17.8.2005 15:26:02)

Želela bi slišati vaše mnenje glede barve fasade! Imava hišo s črno streho, belimi okni in belimi vrati. Tudi ograja na balkonu in terasi je v beli barvi.

Zamislila sva si nežno rumeno barvo fasade, brez belih okvirjev okrog oken in vrat (baje niso več moderni ??? pa tudi všeč nama niso). Sedaj pa nama je znanka svetovala (prof. lik. vzgoje, ki sodeluje tudi pri opremljanju hotelov, restavracij...) sivo barvo. IN naju totalno zmedla :)

Zdaj pa mi povejte svoje mnenje, katera barva fasade je vam všeč oz. kakšno morda imate vi!

:zmeden2:

Minka Pobalinka -> barva fasade (17.8.2005 15:27:54)

Midva imava tudi trenutno belo fasado, ki jo bomo drugo leto malo prenovili.. izbrala sva toplo rumeno barvo.. Siva mi ni všeč, je taka mrtva, hladna barva..

hubi -> barva fasade (17.8.2005 15:32:29)

Nežno rumena zmaga:bravo:, , jo imam jaz tudi v planu. Siva se mi zdi preveč morbidna.

SABILA -> barva fasade (17.8.2005 15:33:45)

teta ma pa podobno, temno rjavo skor črno streho, bela okna in vrata, pa ima lepo nežno rumeno barvo fasade, spodnji del pa temno rjav, pa hiška prav luštna sta jo lani obnovila in jo tako pobarvala

sive pa ti ne priporočam oz. si je niti ne predstavlam na hiši, mislim da bi delovala zelo turobno

*NaTaŠa* -> barva fasade (17.8.2005 15:35:17)

Poglej mal montažne hiške, sploh od marlesa jih je veliko, pa skor vsaka ma drugačno fasado.Mogoče dobiš kakšno idejo.

Inki in Igi -> barva fasade (17.8.2005 15:36:27)

naš sosed se je odločil za prenovo hiše in ima bela okna ter fasado marelične barve, kar lepo paše.kar je lesenih zaključkov, ima v črni barvi pa streho tudi. tudi lešnik barva je lepa in kaj v tem smislu.. svetujem ti, da pa pogledaš, kao dejansko zgleda fasada, ko je na hiši, po možnosti kakega človeka vprašaš, ki ima isto, da se ne boš nasrala, ker barve na paletah, kot jih majo natisnjene v trgovini, niso vedno enake kot tiste v realnosti-lahko je za precej odtenkov razlike.. moji sorodniki so tako namreč zajebali..

Anonimen -> barva fasade (17.8.2005 15:36:40)

Mi smo tudi v tem postopku, da bomo morali izbrati barvo, pa me tudi zanimajo vaša mnenja. Jaz bi imela mogoče marelično ali nežno zeleno.

April -> barva fasade (17.8.2005 15:50:17)

Čisto odvisno kakšna je hiša. Če je bolj moderna, je siva vsekakor boljša izbira. Če pa je bolj baročna, razgibana bo pa rumena boljša izbira. Kaj pa oranžna? Ta zna bit tud ok. Je pa dost odvisno tud od okolja, ali je hiša stoji med hišami ali je v naravnem okolju. V prvem primeru je boljša kakšna neupadljiva fasada.

Annny -> barva fasade (17.8.2005 15:52:07)

Svetlo modra je tudi zelo lepa:)

tina104 -> barva fasade (17.8.2005 16:06:43)

Jaz ne bi dala sive, mi je preveč turobna barva, je pa to okus vsakega posameznika. Glede na barvno kmbinacijo strehe, oken in ostalega, po mojem paše skoraj vsaka barva. Sama navijam za marelično, rumeno ali kaj takega.

Luni -> barva fasade (17.8.2005 16:59:58)

Naš sosed ima krasno hišo s sivo fasado, seveda kombinirano svetlo-temno, nesimetričnih vzorcev. Hiša je izdelana v modernem stilu, ravne linije, rjava okna, siva streha (ki pa ni nova), rumen opaž. Z eno besedo: lepa. Sem videla že nekaj sivih fasad, vendar moraš imeti stil.

Pridi na ogled :)-

:muca:

urbancek -> barva fasade (17.8.2005 17:05:04)

Mi imamo trenutno belo fasado, sva se pa z mojim že pogovarjala, da bi jo prebarvali in sicer na nežno marelično - je topla barva pa še občutljiva na prah in ostalo umazanijo ni tako kot bela.
Lp

Pupica -> barva fasade (17.8.2005 17:25:11)

:bravo::modri: M O D R O :modri::bravo:

z BELIMI OKNI, VRATI in ČRNO streho 9nebesa

Lahko si jo pa ogledaš v našem albumu9nebesa:sloncek:

African queen -> barva fasade (17.8.2005 17:31:24)

SVETLO ROZA FASADO!

Anonimen -> barva fasade (17.8.2005 19:16:58)

Meni je všeč mešanica oranžne in roza barve-take bol nežne..

V lokacijski informaciji, pa barva fasade ni navedena (vse drugo pa na žalost je)!! ME PA ZANIMA, KOLIKO STE UPOŠTEVALI LOKACIJSKO INFORMACIJO?!? ALI SE DA KEJ OKOL PRNEST?

Lunca1 -> barva fasade (17.8.2005 21:05:00)

svetlo rumena, marelična, svetlo modra, beš ali siva kombinirana z rdečo.

tesa -> barva fasade (17.8.2005 21:23:15)

Vse je odvisno od tega kakšen stil hiše je in kje stoji.
Mi imamo bolj podeželjski stil in zato bomo dali klinker fasadne cegle oz. nekaj v tem stilu. Še tuhtamo in iščemo kje bi to kar želimo sploh dobili:zmeden2:
Drugače pa mi je všeč vsekakor bolj rumena kot siva.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (17.8.2005 22:11:09)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

superfly -> barva fasade (17.8.2005 23:33:38)

Je težk kr tak neki rečt, odvisno od hiše in okolja, kot so že mnoge rekle. Naloži sliko hiše na računalnik, pa se malo poigraj z barvami, pa boš vidla kaj ti je všeč (aja, morš met kak program, s kterim lahk to delaš) Sicer pa se mi zdi, da je pol slovenije žute :zmeden: Meni je še zmeraj najbolj všeč bela - v njej se skriva cela mavrica ;) če je hiša bl modiš, pa bo po moje siva iber dobro izpadla. Men te šarene bajte in milijoni odtenkov na enem kupu pa neke obrobe niso prav nič všeč, se mi zdi da so vse po vrsti enake, ne glede na to al hiši paše al ne :(

lps

ninocka -> barva fasade (17.8.2005 23:47:50)

Mi2 imava svetlo modro fasado, barva se mal spreminja glede na vreme - ce je ful soncno je ful svetla, ce je pa bolj oblacno je pa bolj temna.

Sem si pa jst ful zelela sivo fasado imet, tako bolj temno, pa moj :love: ni bil za to.

Sem vidla pa ze ene par his s to barvo in mi vse zgledajo fenomenalno in prav nic turobno.

polona2 -> barva fasade (18.8.2005 0:16:02)

Na tako opisano hišo bi jaz definitivno dala rumeno, pa ne najbolj nežen odtenek, sicer še vedno pastelen odtenek, vendar v močnejšem tonu.

MINEJA -> barva fasade (18.8.2005 8:10:12)

Tudi mi smo tik pred gradnjo in že razmišljamo tudi o barvi fasade, saj je potrebno kombinirati z okni, s streho, ...
Moj mož je hišo narisal v programu ARCON. To je program kjer lahko hišo postaviš v okolje, jo opremiš od znotraj, izbiraš barvo strehe, fasade. NO, seveda sva se poigrala tudi z fasadami. Naj povem, da imava antracit barvo strehe z glazuro (barva se spreminja od modre, sive, črne, zelene). Meni je full všeč kombinacija z belo fasado in sivimi obrobami okrog oken ter z sivim "coklom". Na drugem mestu pa mi je nežno patelno modra. Vse sem poskusila v tem programu in paše. Moj mož pa pravi, da sta to hladni barvi in navija za nežno lila-sivo ali travnato zeleno. Res je, da travnato zelena deluje najbolj toplo, enako velja za rumeno.
Moram tudi povedati, da bomo imeli hišo v totalnem zelenem okolju, zato kakšna divja barva ne bi prišla v poštev!!!
V lokacijski dokumentaciji pa piše samo, da mora biti fasada v nežnih pastelnih barvah, a pri nas to redkokdo upošteva, saj ima veliko sosedov divjo barvo fasade.
Sicer pa pojdite na stran od JUBPOLA (iz sivine v barvitost), kjer si lahko pogledate kako izgleda katera barva na hiši!

LP!

Juhuhu za lepo vreme!:bravo::bravo::bravo:

asija -> barva fasade (18.8.2005 10:15:28)

Tudi mi smo pred zelo težko odločitvijo oktobra nam pridejo delat pa še nisva povsem odločena glede barve. Najverjetneje bava dala nekaj med oker in oranžno. Imamo pa čokoladno streho, opaž je mahagoni rdeč, isto ograja. Hiša pa je na podeželju.
Glede tvoje barve ti jo ne priporočam, ker če boš sedaj dala že zelo svetlo je bo fasada čez par let že čisto bleda. Nama so vsi svetovali raje bolj močno barvo, ker vse barve zbledijo. Tako, da si raje izberita dva odtenka temnejšo.

Kdaj pa boste vi dali delat in koliko boste odšteli za m2?

arhitekt lj -> RE: barva fasade (10.6.2011 16:34:40)

Vkolikor se nekdo ne zna odlociti kaksna barvna kombinacija bi ustrezala njegovemu objektu, vam lahko po ugodni ceni izdelam par primerov barvne studije fasade.

Kontakt: 031 619 933

Poka -> RE: barva fasade (13.6.2011 19:15:15)

En kolega, ki je kar precej premožen in bi lahko imel kar si lahko zamisliš, ampak nima pa okusa, očitno... No, dali so sivo barvo fasade, streha se ne spomnim kaka je, ene take barve, da glih ne paše, pa hiša sploh ni moderna - fasada je cela siva, nič kake druge barve. Potem so ga vsi zafrkavali, če mu je zmanjkalo za barvo, ampak res, vsak, ki je imel 5 minut časa... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Ker ga je jezilo, je hišo prebarval na eno tako nedoločljivo vinsko rdeče rjavkasto barvo in zdaj je, kot da bi jo krave posrale... To je res za zjokat, da imaš denar, pa najgršo hišo... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Kaj bi me zdejle fental :)

Ne vem, na srečo mi nismo dali ravno belih oken. Sem na istem in sem gledala najprej fasade v rdeči, sam nočem, da zgleda potem podriskana... Zato bova midva dala pač kar vanilija oziroma šampanjec, ker so tudi okvirji šampanjec... Edino spet je problem, da se pa čez nekaj let umaže, verjetn pač hitreje kot kaka temnejša.

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>