nasvet za kosilo (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


titania -> nasvet za kosilo (20.5.2011 13:46:17)

Haj.. Imate kakšno idejo kako naj porabim kg skute - za današnje kosilo, ki mora bit do 15h na mizi??
Sm čist brez idej, skutine palačinke pa odpadejo...
Help :S





Katy78 -> RE: nasvet za kosilo (20.5.2011 13:54:58)

Mmmmmmm, skutini štruklji - samo do 15h pride v poštev samo zamrznjeno testo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]




titania -> RE: nasvet za kosilo (20.5.2011 13:58:00)

pm tega pa nimam doma ;) si mi pa ornk lušte nardila.. mislim, da bom letela v trgovina pa u akcijo :)




malibauc -> RE: nasvet za kosilo (20.5.2011 13:58:40)

[color=#000000 size=3]Sočno skutino pecivo
Sestavine za testo
Skuta - polnomastna 500g
Jajce -2 kosa
Jogurt - polnomasten 350ml
Olje - sončnično 7 žlic
Sladkor - beli 7 žlic
Pšenična bela moka 7 žlic
Pecilni prašek 1 kos
Sestavine za preliv
Kisla smetana 180ml
Jajce - 1 kos
Sladkor - v prahu
 
Priprava testa
V plastični posodi z mešalnikom zmešamo skuto, jajci, jogurt, olje, sladkor, moko in pecilni prašek.
Pekač namastimo in pomokamo ter vanj vlijemo testo.
Pečemo 10 min na 200° C.

Priprava preliva
Medtem ko se testo peče, zmešamo kislo smetano in jajce.
Preliv po 10 min prelijemo preko testa in pecivo pečemo še 35 min na 190° C.
Ko je pecivo pečeno, ga potresemo s sladkorjem v prahu.

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.........[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Katy78 -> RE: nasvet za kosilo (20.5.2011 14:03:46)

IZVIRNO SPOROČILO: malibauc

[color=#000000 size=3]Sočno skutino pecivo
Sestavine za testo
Skuta - polnomastna 500g
Jajce -2 kosa
Jogurt - polnomasten 350ml
Olje - sončnično 7 žlic
Sladkor - beli 7 žlic
Pšenična bela moka 7 žlic
Pecilni prašek 1 kos
Sestavine za preliv
Kisla smetana 180ml
Jajce - 1 kos
Sladkor - v prahu
 
Priprava testa
V plastični posodi z mešalnikom zmešamo skuto, jajci, jogurt, olje, sladkor, moko in pecilni prašek.
Pekač namastimo in pomokamo ter vanj vlijemo testo.
Pečemo 10 min na 200° C.

Priprava preliva
Medtem ko se testo peče, zmešamo kislo smetano in jajce.
Preliv po 10 min prelijemo preko testa in pecivo pečemo še 35 min na 190° C.
Ko je pecivo pečeno, ga potresemo s sladkorjem v prahu.

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.........[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]



Mmmm, tole se pa dobro sliši. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




ronja -> RE: nasvet za kosilo (20.5.2011 14:08:30)

Burek, štruklji iz vlečenega testa, to maš v eni uri narejeno in skuhano, ali pa enostaven skutni štrukelj (tisto dokaj tekoče testo, ki ga kuhaš v krpi, to narediš v 5ih minutah). Ali pa kak skutni narastek.




titania -> RE: nasvet za kosilo (20.5.2011 14:08:57)

Hvala - grem pečt :)




malibauc -> RE: nasvet za kosilo (20.5.2011 14:09:17)

RES je dobro. Pri nas že nekaj časa 'pali'.

Samo ne se ustrašit, če se zdi po tem času nepečeno. Je toliko skute, zato je ful sočno. Jaz sem ga 1. kar pekla in pekla in pekla, pa je bilo v bistvu že pečeno. Malo se mora samo ohladit.

Probajte in poročajte[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




malibauc -> RE: nasvet za kosilo (20.5.2011 14:10:20)

Aja, pa jaz dam rjavi sladkor in lahki jogurt, pa malo manj olja.




Katy78 -> RE: nasvet za kosilo (20.5.2011 14:14:57)

IZVIRNO SPOROČILO: malibauc

RES je dobro. Pri nas že nekaj časa 'pali'.

Samo ne se ustrašit, če se zdi po tem času nepečeno. Je toliko skute, zato je ful sočno. Jaz sem ga 1. kar pekla in pekla in pekla, pa je bilo v bistvu že pečeno. Malo se mora samo ohladit.

Probajte in poročajte[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .


Dobro, da si povedala, ker jaz če mi na oko ne izgleda pečeno, tudi še kar pečem in pečem. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




titania -> RE: nasvet za kosilo (20.5.2011 14:31:51)

Se že peče.. Sem tut dala malo manj olja :)
Upam,d a bodo naši zadovoljni - poročam kasneje :)




titania -> RE: nasvet za kosilo (21.5.2011 20:38:48)

Evo pa da še poročam.. Nevem al sem kaj nardila narobe, samo, ko sem vlila gor smetano se mi je začela ful napihvat pa žgat.. (pekla sem na ventilacijski), pa na 190°C, tak ko piše.. Tak, da pol sm po sredi potrgala tisto zažgano smetano dol, v kotih je pa bila lepo zlato zapečena.
Pecivo je zato zgledalo fuuul grdo je blo pa ful dobro :) Smo ga kar zmlatili ni blo blema - moram pa dat drugič še malo manj sladkorja, ker je bilo kar fejst sladko.. Enkrat pa bom poskusila še čisto brez sladkorja, bo pomoje tut dobro :)




malibauc -> RE: nasvet za kosilo (21.5.2011 20:58:26)

Hej! Smetana bi se morala noter ugreznit:).
Mogoče pa je 7 žlic rjavega sladkorja manj sladkih od 7 žlic belega sladkorja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Glavno,da je bilo fino. Jaz ga bom jutri spekla-spet:))))))))))))).




titania -> RE: nasvet za kosilo (21.5.2011 21:03:40)

Sej pravim - nevem kaj je šlo tu narobe :)
Je blo pa zelooo dobro :) Bom kmalu s5 pekla :) Še enkrat hvala za recept :)




Sacherca -> RE: nasvet za kosilo (21.5.2011 22:06:24)

Pri nas gre pa tole najbolj v promet

http://www.kulinarika.net/recepti/8100/sladice/skutino-pecivo-za-pozresne-sosede/

Se original moja, v biskvit sem zamesala dve zlici kakava v prahu -grenkega

[img]http://www.shrani.si/f/9/am/4bkn9Gh2/218066186330601618110468.jpg[/img]




titania -> RE: nasvet za kosilo (21.5.2011 22:14:14)

Sacherca :) mmmm njami.  ostale pol kile bom pa očitno ju3 za tole porabla - s kakavovim biskvitom :)
pa če je pol tak dobr ko zgleda.. ne bo nič za sosede :)




pelin -> RE: nasvet za kosilo (21.5.2011 22:26:18)

mmmm...tole je pa ful slastno za videt...sama sem čist nora na  skutne zadeve , pa tudi ostalim domačim gredo podobne zadeve v slast...zagotovo poskusim v bližnji prihodnosti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1]