rdeče oko (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Getreal -> rdeče oko (20.5.2011 9:55:27)

Zdravo!

Ker nisem dobila veliko informacij na to temo se obračam na vas. Naša 13mesečna punčka ima sedaj že 3ji dan rdeče levo očke in sicer samo na desni strani šarenice, beločnica na notranji strani očesa je čista. Ne zgleda, do bi jo kaj iritiralo, obnaša se isto kot prej. Izcedka ni nobenega.

Kaj zdaj to je? Vnetje zarad prepiha? Je možno, da je bakterijsko? Kako postopat? Ne bi lih letela takoj k zdravnici, amapak ne vem, če ravnam prav..
Nasvet?

Katy78 -> RE: rdeče oko (20.5.2011 9:59:42)

Če ni izcedka, ni treba k zdravniku ampak samo opazuj.

Katy78 -> RE: rdeče oko (20.5.2011 10:53:11)

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Aja, še to, pri nas se je potem nekje 3. ali 4. dan začel gnojni izcedek, tako da bodi pozorna, če bo pa rdečina vztrajala, potrem je pa fajn vsaj poklicati k pediatru.

Doll -> RE: rdeče oko (20.5.2011 11:12:30)

S tem se ne strinjam. Otrok ima že 3 dni rdeče oko. Čas je da greste k P,  je vnetje in boste dobili kapljice

Getreal -> RE: rdeče oko (20.5.2011 11:49:01)

Joj doll čisto si me splašila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Sicer ni 3 dni enako stanje..prvi dan je blo komaj zaznavno, zej dva dni je malo bolj močna rdečina. Danes sem ji začela izpirat očke s fiziološko, se mi zdi da je malenkost boljše..
Kaj če počakam do ponedeljka, ko se vrne naša pediatrinja z dopusta, mislite da bo hudo narobe? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Katy78 hvala za nasvete!

pomar*ANČA* -> RE: rdeče oko (20.5.2011 14:22:01)

IZVIRNO SPOROČILO: Doll

S tem se ne strinjam. Otrok ima že 3 dni rdeče oko. Čas je da greste k P,  je vnetje in boste dobili kapljice

se strinjam, ali očesni pritisk.

Doll -> RE: rdeče oko (20.5.2011 15:29:10)

Zakaj te to plaši?otrok bo imel še veliko vnetij. To ni neka nujna zadeva da je potrebna obravnava isti dan. Pokliči P naslednji t4eden ( če oko ne bo boljše) in se naroči

smokyhawk -> RE: rdeče oko (23.5.2011 9:03:30)

če dojiš mu stiskaj med vsakim podojem mleko v oko....je preverjeno bolje...to je meni rekla babica ko ga je prišla kopat pa ga je pogledala in svetovala pa je bilo bolje..če pa ne bo pa k doktorju po kake kapljice....

Stran: [1]