TomTaylor -> RE: KLOP, nasveti (19.5.2011 9:15:28)
|
IZVIRNO SPOROČILO: melanija Že največjo napako si naredila, ko si ga vrtela, s tem si pospešila njegovo izločanje sline v telo tvoje pupike. Tega se nikoli ne počne, se ga prime in potegne ven, najenostavneje z pinceto. KOt so ti punce svetovale, glej če bo kakšen kolobar nastal in pa seveda če pride do vročine, bolečin v rokah, nogah, glava - vse to lahko kaže na klopni meningitis. Najboljše proti temu pa je itak cepljenje. tako je nam lani svetovala pediatrinja, ko je imela klopa naša, takrat devetmesečnica. HB ni bilo nič, bila sem pa čist posrana...Tavelika je pa imela čez poletje kar 4 klope (kljub ustrezni zaščiti) pa je tut HB do letos vse okej. Upam, da ne udari bolezen ven šele čez leta[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ...sicer sem pa sama že imela klopov uhuhu...(veliko hodim po gozdu že od malega)...pa nikoli ni bilo take panike okoli tega, ampak zdej sem pa tako prestrašena, da sploh ne upam po travnikih in gozdovih hodit z otroki...meni je pa to tak užitek...
|
|
|
|