Ali je za IVF... (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

pika74 -> Ali je za IVF... (17.8.2005 13:19:51)

...potreben svež spermiogram?

Lp
:metulj:

klarisa -> Ali je za IVF... (18.8.2005 7:14:03)

Najboljš je, ni pa nujno. Lahko prineseta od doma ampak v čimkrajšem času s tem, da se da ponavadi v notranji žep srajce, da je bolj toplo.

biba77 -> Ali je za IVF... (18.8.2005 7:20:04)

klarisa, kaj ni mislila, celi spermiogram kot izvid?

Pika74, mogoce bo vseeno najboljse, ce poklices tja in vprasas...

:rozica:

GoYa -> Ali je za IVF... (18.8.2005 7:46:14)

jst mislim, da je pika mislila na izvide

ti pa ne znam pomagat. verjetno ne sme bit preveč star. kaj je staro, pa ne vem:zmeden2:

pika74 -> Ali je za IVF... (18.8.2005 8:25:15)

ja ja v žep od srajce :)-:)-:)-

Ne, midva mava spermiogram (izvid) star cca. leto in pol. Rezultati so bli dobri. Sam ne vem, če ni slučajn treba za na IVF imet izvid, ki je mlajši od enega leta.

Pol bo pa spet treba čakat na vrsto za spermiogram, pa bo pol leta naokol.

biba77 -> Ali je za IVF... (18.8.2005 8:31:17)

Pika74, rajsi to zrihtajta prej! :rozica:

KIRA -> Ali je za IVF... (18.8.2005 8:33:58)

načeloma ne, lahko ti pa naročijo še eno preiskavo pred IVF, če menijo da je potrebno.
za IVF rabijo samo 1 intaktno oz. zdravo semenčico, da jo združijo z odvzetim foliklom, zato je to to... zato za uspeh pri IVF niti ni potrebna kaka posebna količina semenčic, bolj važno je, da so zdrave in brez kakih deformacij (ker take že na prvi pogled izločijo - lahko nosijo genetske oz. kromosomske napake ipd..).
LP :rozica:

klarisa -> Ali je za IVF... (18.8.2005 8:39:27)

:ups::ups::ups: sem že čist v postopku očitno..sorči

pika74 -> Ali je za IVF... (18.8.2005 9:05:13)

Sej moj je mel takrat dva ful dobra izvida. Sam upam, da ni kakšna birokracija, da je treba imet sveže izvide (manj kot leto dni stare). Čeprav, dvomim, da bi se nekomu lahko spermiogram spremenil tako močno, da bi to vplivalo na plodnost. ... upam:) no.

klarisa - sej sm tud jst mal dvoumno napisala - :)-:)-:)-

važn, da je mal smeha ;)

KIRA -> Ali je za IVF... (18.8.2005 9:08:30)

pika, ne sekiraj se, to škodi lepoti.
midva sva dobri 2 leti bila (skupno) v IVF postopkih, pa je samo ob prvih pregledih blo treba delat spermiogram, ni blo nič treba novih papirjev. če bi pa bilo, pa sem prepričana, da bi naju pravočasno obvestili.
sej pravim, da je bolj kvaliteta pomembna - svežo oddano seme pa itak prečistijo in pregledajo PRED postopkom. če bi ne bilo dovolj kvalitetnih semenčic, ti najbrž niti punkcije ne bi naredli.

pika74 -> Ali je za IVF... (18.8.2005 9:12:19)

a prečistjo in pregledajo pred postopkom:zmeden2:?

ja fejst, pol jih še sfrizirajo :)- in punčkam pilotke :metulj: gor dajo, da so pol skraužlane :)-:)-

:metulj::metulj:

fajn - zdej pa zastopm, zakaj je to tok drago. Sej, k sm šla jst h frizerju za ohcet, je tud kuštal. Ampak sm bla pa lepa ane:)

KIRA -> Ali je za IVF... (18.8.2005 9:14:21)

ja, čist resno. odstranijo morebitne nečistoče itd. v MB ti znam povedat, kje to delajo, še vrata ti znam pokazat. se pa vse dogaja v čist sterilnem okolju.

pika74 -> Ali je za IVF... (18.8.2005 9:16:12)

a res

jst bom pa u LJ

Ma sej, glavn, da je ratal, pa magar, če bi blo v ZIDANEM MOSTU :)- ane:bravo:

KIRA -> Ali je za IVF... (18.8.2005 9:17:51)

ma ja... 9nebesa9nebesa9nebesa ampak veš - jest sem bla tolk firbec, da sem pač pogledala, kje to delajo. nisem not hodla, sem pa poškilila med vrati. ful zanimivo.
:rozica::rozica::rozica:

Pia73 -> Ali je za IVF... (18.8.2005 11:15:35)

Pika74 jaz bi na tvojem mestu policala in vprašala. Saj veš boljš preventiva kot kurativa,...

Pol bojo pa semenke tako sfrizirali, da bodo punčke tako skravžlane in lepe kot ti na poroki! :metulj:

Stran: [1]