ma19teja -> nakup stanovnja in neporavnavne obveznosti (17.5.2011 17:26:24)
|
Živjo, zanimam me ali moram kot novi lastnik stanovanja plačati zapadle obveznosti, ki so nastale pred nakupom in nisem vedela zanje, čeprav imamo v kupoprodajni pogodbi napisano, da kot kupec nisem dolžna plačevati nobenih stroškov za nazaj in da prodajalec potrjuje, da nima nobenih dolgov. Vem, da je moja napaka, da nisem pred poplačilom celotne kupnine vse preverila, na srečo ne gre za velik znesek, pa vseeno. 02 2010 sem stanovanje najela in plačevala vse položnice, večina se jih je prepisala na moje ime, tudi to dotično podjetje je bilo obveščeno o spremembi plačnika kot najemnika. 01 2011, sem to stanovanje kupila in v dobri veri bila prepričana, da so vse obveznosti poravnane, saj sem bila skoraj eno leto najemnik in položnice sem vse sproti plačevala. 02 2011, pa sem prejela pošto z opominom, da prejšnji lastnik dolguje eno mesečno storitev z obrestmi in sicer za 01 2010. Takrat nisem bila ne najemnik in ne lastnik. Prejšnji lastnik se mi ne oglasi. Se lahko obrišem pod nosom in plačam oz. prosim za odpis dolga. Čudno mi je tudi to, da je podjetje šele po letu dni terjalo svoj dolg, prej pa nič. uf kaj me je jezi, da sem bila šlampasta....
|
|
|
|