LONA13 -> Drage moje julije in ostale.. (17.8.2005 12:25:46)
|
Po dolgem času se vam oglašam in verjetno ste se spraševale kaj se je z mano dogajalo! Moja zgodba bo verjetno ne najbolj pogosta na tem forumu. Rok sem imela po UZ 09.7 po ZM 16.7 rodila pa sem 20.7 ponoči in sicer fantka Nejca, 3710 g, 55 cm in 35 obseg glavice. Tukaj se moj zgodba šele začne. Porod je trajal sedem ur, s tem da so mi ga sprožili in me našopali z umetnimi popadjki, da me je kar u luft metalo - naslednjič zagotovo vzamem epiduralno! Otrok je dobil oceno 9/9/9, vglavnem zdrav fant, vendar ne za dolgo! Ob šestih zjutraj so me prepeljali na oddelek ob desetih se mi je sesul svet. Pediatrinja je slišala šum na srcu, pa barvo kože ni imel pravo.Odpeljali so ga na pregled in čez pol ure sta me obiskala dva pediatra. Naš mali Nejček je imel hudo srčno napako, ki se ji reče transpozicija velikih arterij oz. po domače namesto da bi šla v telo čista kri nasičena s kisikom je on dobival umazano kri. Na vso našo srečo je možno z operacijo to zrihtat, vendar te operacije delajo samo v Londonu. Prvi dan je bil že v Ljubljani operiran, kjer so mu naredili luknjo v srček, da se kri bolje meša, po sedmih dnevih intenzivne nege in opazovanja na otroški kirurgiji in pediatrični kliniki smo odleteli proti Londonu. Tam so ga 2.8. operirali na osprtem srcu, operacija je trajala 5 ur - najhujše ure mojega življenja. Po operaciji je bil stabilen in lepo napredaoval. Po desetih dnevih smo sedaj končno doma, kjer se navajamo na skupno življenje. Če naš mali ne bi imel te operacije bi po parih mesecih umrl, operacije pa so 95%. In s to napako se rodi 1 otrok na 2500 otrok. Moram pohvaliti vse osebje ljubljanske porodnišnice, otroške kirurgije in pediatrične klinike - zlati so. Mi bomo sedaj praznovali dva rojstna dneva 20.7 in 2.8. PS: KAj je s Cipresinim fantkom? Nikjer nisem zasledila! Poglejte si še slikce našga fantička. Ena slika je pred operacijo ena pa po njej:
|
|
|
|