živila z glutenom (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

lipikica -> živila z glutenom (15.5.2011 22:35:23)

mamice katera živila ki vsebujejo gluten dajete vašim malčkom ki so strari 6 m in malo več?jaz sem ji kak dan dala tudi malo kruhcam kako mrvico pa sem nekje zasledila da naj se ne bi smeo kruha do 10 m? kaj potem ,samo pšenični zdrob?

PinaNina -> RE: živila z glutenom (16.5.2011 8:57:42)

Gres lahko zamenjaš s polento. Mojadva sta rada jedla, da sem v jabolčno čežano zakuhala malo polente. Potem sem jima ohlajeno dala na sprehodu ali doma.

S* -> RE: živila z glutenom (17.5.2011 6:56:28)

Nekje sem zasledila naj kruha ne bi dajali zato, da se jim ne zaleti in ne zato ker vsebuje gluten. Naša je stara 7 mesecev in ji dajem pašto,gres in tudi kruh.

anya.xy -> RE: živila z glutenom (23.5.2011 15:31:28)

Se sploh nisem ozirala če ima hrana gluten ali ne, po mojem je bolj da čim prej začneš z glutenom mislim da je manj možnosti za alergijo, mi smo začeli gres kuhat kr hitro po 4 mesecu:), seveda je pa to moje mnenje, delaš pa po svoji vesti

Anonimen -> RE: živila z glutenom (23.5.2011 20:03:09)

Priporočila se itak menjajo stalno. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] In tako si P med sabo niso enotni patronažne tudi ne. Po priporočilih iz 2010, daješ gluten postopoma, po malem od 4.m naprej. Oziroma ne pred 4.m, ne po 7.m.

Ajda, koruza, riž so brez glutena. Od vseh treh se dobi kosmiče ali gres in se da to vkuhavat v hrano.

Stran: [1]