manna -> RE: siljenje z hrano (17.5.2011 11:38:41)
|
IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča IZVIRNO SPOROČILO: manna Enostavno vprašam jo kaj, če in kdaj bo jedla. In zdrava je kot riba že odkar je na svetu. Zanimivo. Mogoče je pa tu moja napaka- pri nas pač jaz povem, kaj bomo jedli :) Če bi spraševala sina, bi imeli vsak dan špagete. Sej sem že včeri povedala da sem bila malo slabše volje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Tisto, da jo vprašam kaj bo jedla, je blo pa mišljeno bolj tko, da jo vprašam ČE bo jedla in ji ponudim KAJ lahko dobi- seveda to ne pomeni da jemo samo sladoled in špagete. (no, res sicer da so testenine zelo pogosto na jedilniku, ker jih obožuje) Če ji nič od ponujenega ni všeč - čeprav vem, da to ponavadi mara - potem očitno ni lačna. Tudi jaz sem se celo leto sekirala, pa sem se nehala. Nasploh se mi zdi da nam je vsem v družini najbolj koristilo to, da smo se končno nehali toliko ukvarjati z vsakim hčerkinim obrokom; prej smo namreč delali cel halo iz vsakega grižljaja in se obremenjevali zakaj noče, kdaj bo jedla, kdaj bo bolj lačna, koliko se mora zrediti, kaj bi morala jesti, kaj naj ji še probam skuhat...itd. Res, nima smisla. Nazadnje lahko s tako pretirano skrbjo in sekiranjem še bolj škodiš, saj otrok začne dojemat kot da je vsak obrok en problematičen dogodek. To pa zagotovo ni dobro. Strinjam se pa z vsemi naslednjimi posti... ne se tolk sekirat in silit otrok jesti, ker sami že vejo kdaj so lačni, sploh pa jih ne pitat.
|
|
|
|