ronja
|
Če bi spraševala sina, bi imeli vsak dan špagete. I don't see what's wrong with that Sofia Loren pravi, da vse, kar vidimo, je iz špagetov;) Pa tudi ne zgleda slabo (za svoja leta) ali podhranjeno . mi pa sladoled Pa tudi s tem ne vem, kaj bi bilo narobe . No, mojidve jesta ko kobilici, sta pa suhici na kvadrat, obe daleč pod normalo in pod spodnjo dovoljeno mero. ja, kaj naj? Jesta radi, jesta veliko, pač nista debeluški oz. sta suhici - v življenju v naši kulturi zato ne bosta glih trpeli . Mi je pa jasno, kam vse gre - pač vse pokurita, saj nista 5 sek. na miru... Zdaj sem recimo naredila lazanjo v kvadratnem pekaču s stranico 20 cm in sta je malidve zmaznili polovico (drugo pol pa jaz) - to ni glih mali kos za otroka... Pa sta danes že jedli palačinke za 1. kosilo, pa vmes še eno ornk kupo domačega sladoleda (ki tudi ni glih brez kalorij, sploh ne v naših procijah, hehe) in seveda zajtrk (kruh, šunka od dedija in sir) in prvo malico (skutica). Ampak suhi pa obe ful, tamala sploh! jasno, da ves čas mal čekiraš, a rasteta, a se redita itd... Ampak če se začneš ornk sekirat, lahko otroku samo priskutiš to, kar bi mu rad naredil zanimivo. Res je pa, da malidve pijeta samo vodo in nesladkan čaj, pa včasih kako cedevito; razen na obiskih in kadar nam obiski prinesejo kak sok. In zato pač pijeta, ko sta žejni (dotikrat), ampak spijeta vedno malo in zato nimata polnih želodčkov od sokov (ker gosti sok je kr ornk obrok, če ga dosti popiješ, pa tudi navadni sokovi majo precej cukra not - pri nas svojo kvoto pač rajši pojemo v sladoledih, pecivih, tortah... ) jaz svojidve dostikrat vključim v izbiro kosil: recimo danes sem ju vprašala, ali bi imeli spet lazanjo ali rajši navadne testenine (lazanjo, sicer drugačno, ampak vseeno smo namreč jedli že včeraj). Pa sta zbrali lazanjo in jo zmlatli ko ništa. pa v samo pripravo ju tudi dostikrat vključiva - oz. morala bi rečt, da se sami vključita, ker to dejansko večinoma ni planirano, to se onidve odločita, da bosta "pomagali" . probaj, škodit ne more na ta način so veliko zbirčnežev ozdarvili;)