Majuska
|
IZVIRNO SPOROČILO: Almera Flower, ker z mamo nimava najbolj ljubecega odnosa. Saj ni nic narobe tako zares, ampak mi gre na zivce ker mi spodnija avtoriteto, ker nic ne poslusa (sicer vljudnostno vprasa veliko, ampak totalno nic ne poslusa potem), predvsem pa ker se na vsak moj zaceti stavek zacne njen "jaz tudi". Kot da bi tekmovala z mano. Zdaj mi je, ko mas ni bilo, pospravila stanovanje (samoiniciativno), zdaj pa ze cel teden poslusam, da ona pa lika posteljnino, da imam umazan hladilnik, pa se sreca da je odnesla Ronjine plenice v smeti, ker bi se drugace usmradili (so itak na balkonu), itd. Skratka vedno ko smo druzinsko skupaj sta njena zeta zlata in super, naju s sestro pa v totalen nic daje. Je npr. enkrat kavo kuhala in bila vsa sladka do zetov, kaksno bosta pila (bi itak ze lahko vedela po vec kot 10 letih), potem ji pa jaz povem, mi pa gladko pove, da mene pa ni vprasala. Bottom line je, da odkar je oce umrl, misli da mora ona neko gostiteljico spilat jn da mora biti center pozornosti, ampak je zal to vse tako izumetniceno, da ti gre vcasih na bruhanje. No, pa dobro jutro! Jaz bom pocila od vseh teh vecerij, pa se spim potem nic kaj dobro ne. Joj Almera, kolk te razumem! Tudi pri nas je najbolj naporen odnos mama - hči. Ampak s sestro še nekako peljeta, se mi zdi da tudi zato, ker je sestra precej odvisna od nje, jaz pa imam na voljo še eno babico, ki zelo rada vskoči. Moji dve babnici se držita name od piknika za Aleksandrov RD. Razlog je precej nejasen, s tem da bi morala biti užaljena jaz - dobro vesta, na kakšni dieti sem, pa sta mi stalno turili sladke stvari pod nos. Z mamo sva sedaj nekako prilezli na nek soliden odnos, čeprav se zapne v vsako mojo besedo, moram okoli nje hoditi kot po jajcih. Sestra zaenkrat nič ne kontaktira z mano, jaz sem se odločila, ne bom naredila prvega koraka, ker se mi ne ljubi prenašat njenega dominantnega odnosa. Žal mi je pa zaradi otrok, da se nič ne družijo. Pa kaj čem, tudi brez tega bomo preživeli!