Naravni vlažni robčki za nego (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Masha_M -> Naravni vlažni robčki za nego (14.5.2011 12:24:57)

Zdravo mamice in očki!

Pri nas doma sinčku čistimo ritko, obraz in roke s tosaminimi krpicami za enkratno uporabo, namočenimi v toplo vodo. Ta opcija seveda odpade, če nismo doma. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Dolgo časa sem se spraševala, zakaj za vraga bi morala otroka na sprehodih packati z vso tisto kemijo, dišavami in raznimi "dobrohotnimi" dodatki ala aloe vera, kamilice, lanolin in vem kaj še vse dodajajo v te vlažne robčke. Sama imam zelo občutljiv nos in mi dejansko večina teh stvari prav smrdi, ker pretiravajo z dišavami, poleg tega res ne vidim razloga, zakaj bi morala otroka mazati s čisto kemijo.

Po dolgem iskanju sem na netu le našla vlažane robčke, ki so navlaženi samo z vodo. So tudi malo debelejši in mehkejši kot običajni vlažni robčki, žal pa so tudi nekoliko dražji, ker se na žalost ne prodajajo v milijonih paketkov kot razni Pampers in Nivea robčki.

Zanima me, če bi bila še kakšna mamica zainteresirana za uporabo tovrstnih vlažnih robčkov, saj me močno mika, da bi poskušala poiskati koga, ki bi to uvažal, ali pa da bi nas vsaj nekaj skupaj to naročalo v večjih količinah, da bi se znižali poštne stroške.




tintin -> RE: Naravni vlažni robčki za nego (14.5.2011 12:39:51)

dm ima vatice (krpice oz. blazinice) namočene samo z vodo.





tintin -> RE: Naravni vlažni robčki za nego (14.5.2011 12:40:48)

aja pa tudi sicer so dm ali muller ali pampers  - verzija sensitive brez vonja.





Masha_M -> RE: Naravni vlažni robčki za nego (14.5.2011 12:48:42)

Brez vonja ali z malo vonja sem že našla, še vedno pa je bilo dodane en kup druge kemije. Bom pa poiskala v dm-u te vatice namočene z vodo. Hvala za nasvet!




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (14.5.2011 13:43:35)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Masha_M -> RE: Naravni vlažni robčki za nego (14.5.2011 13:51:21)

Dobra si! Prav simpatično si to napisala. :)




m_o_i -> RE: Naravni vlažni robčki za nego (14.5.2011 22:08:09)

sicer nisem prakticirala, ampak ob branju sem se spomnila tega: nabavi si one PVC vrecke, ki jih zapres z ono plastiko, ki je kot zadrga. noter das robcke in vodo-zapres.
ni neka huda znanost...




K_a_t_i -> RE: Naravni vlažni robčki za nego (14.5.2011 22:18:18)

Ok... tudi jaz sem sovražnica teh vlažnih robčkov in zdej se počutim čist blond [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Pri 2h mulcih, a men do zdej ni padlo na pamet, da bi si lahko nesla sabo krpice in plastenko vode??? Šejm on me.... Hvala za nasvet! Kdo ve, morda bo kdaj no. 3 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




kristinaj -> RE: Naravni vlažni robčki za nego (16.5.2011 9:12:44)

in kej če ga vsake toliko na sprehodu z robčkom obrišeš... jaz sem naše samo ko so bili pokakani, če ne sem pa samo zamenjala plenico.... doma pa itak pod tekočo vodo sperem ritajse :)))

upam, da ne uporabljaš pampers pleničk oz. ostalih.... in da imaš otroka povitega v tetra plenico ali kako se že tistim bombažnim reče... upam,da ne kupuješ v h&m, c&a, kiku in podobnih trgovinah, ker je delano vse na kitajskem in barvano kdo ve s kakšnimi strupenimi barvami....

da mu ne boš dajala sladkarij in raznih pijač v katerih je "kemija"...

bog ne daj..




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (16.5.2011 9:21:44)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




kristinaj -> RE: Naravni vlažni robčki za nego (16.5.2011 10:02:40)

razumem, če ima alergijo in se mu rita "živo" vname.... ampak komplicirati brez veze pa res ni treba....  

jaz sem tudi na začetku ko nisem imela previjalne v kopalnici ta veliki umivala rito v sobi, z vatko .... ampak je isti k... kot če z robčkom obrišeš...... potem pa previjalna v kopalnico in mali je s prvim dnem ko je prišel iz porodnišnice se umival pod tekočo vodo... zunaj pa robčki...




Masha_M -> RE: Naravni vlažni robčki za nego (25.5.2011 11:05:07)

tintin: Sem šla gledat v DMa in našla tiste krpice/vatke, pa so tudi prepojene s pantenolom. Hvala vseeno za nasvet!

kristinaj: Vsak po svoje, mar ne? Ti tako, mi drugače... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Masha_M -> RE: Naravni vlažni robčki za nego (25.5.2011 11:06:45)

.




Ninush -> RE: Naravni vlažni robčki za nego (31.5.2011 19:55:47)


IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

vlazne robcke pa uporabljam za brisanje prahu in umazanije - so zelo ucinkoviti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ampak za ritke pa ne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


dobra ideja! dobila sem jih cel kup ... kak se tega nisem spomnila [sm=smiley36.gif]




matejast -> RE: Naravni vlažni robčki za nego (7.6.2011 8:50:06)

DM ima po novem tud ene BIO robčke za ritko (nisem sigurna, mislim pa da so iz njihove linije Alverde- naravna kozmetika). Samo se brala, da včasih so te naravne zadeve za zelo občutljivo kožo še bolj agresivne, ker naravna eterična olja, ki so dodana tej kozmetiki lahko še bol dražijo občutljivo kožo. Sam tolk, v opozorilo.




matejast -> RE: Naravni vlažni robčki za nego (7.6.2011 8:52:57)

Aja, pa še to- jst za mojga 14 dni starega uporabljam vodo, občasno pa Pampers sensitive robčke pa moram rečt, da so ful fajn- mehki, nič ne smrdijo in tud se mi zdi prav nežni do kože- verjetno kar brez veze tud ne morejo napisat, da so 2x manj agresivni kot voda.




roladica -> RE: Naravni vlažni robčki za nego (7.6.2011 9:19:53)

Od kdaj je pa voda agresivna?




matejast -> RE: Naravni vlažni robčki za nego (7.6.2011 13:54:00)

Ja, dobro vprašanje. U bistvu navajajo, da dvakrat manj izsušujejo kožo kot voda.




*mely* -> RE: Naravni vlažni robčki za nego (16.7.2011 23:21:01)

Pri nas že od prihoda domov našo brišemo z DM robčki pa še nikoli ni imela nobene reakcije oziroma vnete ritke. Pri vsakem previjanju pa jo lepo namažemo z pavlovičemo kremo. Tale zadeva z kemijo ... kemija je že tko povsod. Pri večini je enostavno izgovor, ker so robčki dragi oziroma nekateri celo predragi - naravni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Občudujem tiste mamice, ki imajo toliko časa, da [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] brišejo - čistijo z kvazi vatami in krpicami in s seboj nosijo vodo in krpice itd........... zame je življenje enostavno prekratko tako, da ga želim čim bolj izkoristiti.

Sicer se pa zadeve sploh ne bi prodajale, če bi bile strupene in zdravju škodljive. Nimam nič proti tistim mamicam, ki imajo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] alergične. Je katero mogoče pomislila na otroško hrano - mleko oziroma kašice, saj tam je tudi neke vrste kemija, a ne? Ja, potemtakem pa nehajmo otroke hraniti. Kaj pa plenice, pa šamponi pa razna olja, pa igrače, ki jih otrok daje v usta, pa javni bazeni, pa sirupi, pa mazila za zobke, lahko bi naštevali do ...

Mamice, ne obremenjujte se preveč in ne delajte si nepotrebega dela. Uživajte z vašimi sončki. Otroci potrebujejo vašo ljubezen in pozornost.




mateyka -> RE: Naravni vlažni robčki za nego (16.7.2011 23:32:32)


IZVIRNO SPOROČILO: *mely*
Občudujem tiste mamice, ki imajo toliko časa, da [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] brišejo - čistijo z kvazi vatami in krpicami in s seboj nosijo vodo in krpice itd...........


luba duša, naj te razsvetlim - ko bo dojenček shodil in začel svoj pohod v umazanijo, boš nosila vse to kar ti je zdaj odveč s sabo na igrišče.




*mely* -> RE: Naravni vlažni robčki za nego (17.7.2011 12:58:16)

mateyka, verjemi da tega pa res ne mislim vlačit s sabo, robčki bodo čisto dovolj :)

no pa še na to sem se spomnila - ko greste ven z otročkom in se mimoidoči - prijatelji, znanci, sosedje dotikajo oziroma dotaknejo ali ga pobožajo (ponavadi so to rokice, obrazek, nosek ali pa glavca), njihove roke pa polne bakterij ... da sploh ne razmišljam o tem kva vse so počeli in kje vse so bili, otroček pa seveda tisto rokico takoj v usta ... mislite, da bo sama voda dovolj.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (17.7.2011 13:57:17)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Stran: [1]