Poka -> RE: Kokos in hujšanje (8.7.2011 7:12:01)
|
V bistvu naj se pri segrevanju ne bi spremenila struktura maščob, zato je primeren za segrevanje, poleg tega ni kot druge maščobe in naj ne bi redil, celo prispeval k presnovi maščob. Ampak nekje sem prebrala od nekega strokovnjaka eno informacijo, da pa to v resnici ni tako in da vse te dobre lastnosti veljajo za nesegreto maščobo. No, jaz ga sicer tudi uporabljam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Fajn je že zato, ker tako uporabiš manj maščobe, ko sem pa jaz hujšala pred leti, pa ni bilo še tega in sem pražila stvari kar v lastnem soku brez maščobe. Ko bom zdaj morala hujšat počasi spet :) mislim, da ne bom uporabljala nič - za vsak slučaj, moja mama pa uporablja konvekcijsko pečico, ki je meni bila najprej ful brezveze, ampak ko je naredila piščanca v njem, čisto brez dodatka maščob, je meni bil najboljši. Te stvari moraš malo z rezervo jemat, po mojem si prehrambena industirja dosti izmisli oziroma prikrije, samo da proda. Sicer pa samega kokosa - kokosova moka, uporabljam veliko - npr v kakih napitkih, šejkih...
|
|
|
|