tesnoba (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

bskrle -> tesnoba (17.8.2005 10:56:30)

Kko si pomagate, kadar čutite tesnobo.
Meni je prav grozno!
A mislite, da je kaj povezanos ciklusom?

Anonimen -> tesnoba (17.8.2005 11:00:41)

Pri meni ponavadi s ciklusom mesečne plače :)-

Kako si pomagam? Ponavadi imam v mislih bližnje, ampak res bližnje lepe stvari, ki me čakajo. Včasih mi je dovolj že kakšen film, ki ga potem čakam ves dan, danes npr. fuzbal Brazilija Hrvaška, včasih je dovolj samo, da posije sonce, si kaj lepega kupim...no, na tak način. Sicer pa ponavadi kmalu mine, kak dan, pa je mimo. Upam, da bo pri tebi tudi ;)

Anonimen -> tesnoba (17.8.2005 11:02:13)

A dans je tekma. Kolk bo noro v Splitu.

Jest sem se takim napadom skušala izognit tako, da sem hodila spat k bivšemu možu.

puncica -> tesnoba (17.8.2005 11:11:18)

Mene pa zanima kako to zgleda ko čutiš tesnobo:zmeden2::zmeden:

Anonimen -> tesnoba (17.8.2005 11:14:13)

Jaz grem ponavadi ven na sprehoda ....sama s psom. Za kako uro ali dve. Pomaga.

puncica -> tesnoba (17.8.2005 11:16:59)

pa res me zanima, ker sem se že večkrat spraševala kako to zgleda a te je strah al depresija al kaj????:zmeden2::zmeden2:

Annny -> tesnoba (17.8.2005 11:20:30)

Odvisno, s čim je ta tesnoba povezana. Verjetno je treba najti vzrok in rešitev:zmeden2:

bskrle -> tesnoba (17.8.2005 11:24:45)

Tišči v prsnem košu, kot da ne moreš dihat. Ni mi do pospravljanja, nič me ne gane, nekoristno se počutim ... Mlahava, težko govorim, kaj čutim ...

Anonimen -> tesnoba (17.8.2005 11:32:55)

Jah tesnobo vsak nekako drugače občuti. Jaz jo ponavadi tako, da me tišči pri srcu, kar ne da mi dihat, žalostna sem, kar smilila bi se sama sebi in jokala...ampak se ne dam. Zato raje pustim vse skupaj in se odpravim ven na sprehod. V naravo. Da sem sama s seboj. In meni to najbolj pomaga.
Itak se pa to zgodi enkrat ali dvakrat na leto.

Anonimen -> tesnoba (17.8.2005 11:33:59)

No mene je bilo strah. Fuuuuul strah. Tko nekako kot pred maturo ali kakšnim izpitom. Tiščalo me pa ni okol srca, ampak me je zvijalo v trebuhu. Ampak me je bilo res ful strah. In to kar tako iznenada, brez vzroka ali kakega zunanjega dražljaja.

Anonimen -> tesnoba (17.8.2005 11:41:22)

kaj je to tesnoba? zakaj pa to pride? česa vs je pa strah? js tega sploh ne poznam?? česa bi me mogl bit pa strah?

lp, lara

Anonimen -> tesnoba (17.8.2005 11:46:35)

Lara točno to sem se jest vprašala, ko se mi je prvič to zgodilo. Imela sem VSE. Delo, faks sem uspešno zaključevala, imela sem krog ljudi, ki so me imeli radi in jim je bilo mar zame, stanovanje sicer ni bilo moje, je bilo pa ziher. Imela sem vse in bilo me je strah - česa - NIMAM POJMA, sigurno pa ne tega, da bi to izgubila. Pomirila sem se edino v postelji pri bivšem možu.

Anonimen -> tesnoba (17.8.2005 11:57:14)

Jaz poznam vzroke. Takrat ni in ni prišlo do zanositve. In je bilo hudo...
Odkar imam Filipa se mi je to zgodilo samo enkrat-kar ustrašila sem se, da bo kaj narobe,da se mi bo kaj zgodilo, ali pa njemu...ma verjetno preveč razmišljam :zmeden2:

hruškica -> tesnoba (17.8.2005 12:28:50)

Ja, tudi jaz poznam to, čeprav se v zadnjem letu to zmanjšuje. Takrat pa me je stiskalo v prsih, srčni utrip se mi je ful povišal, tudi ko sem ležala pri miru. Tudi pri meni je bilo to predvsem v tistem letu, ko nikakor nisem mogla zanosit, pa še malo sem bila potem v dvomih o partnerjevi zvestobi. To se zgodi ponavadi ob takih večjih skrbeh in dvomih, ki se porajajo v nas samih. Najbolj pa pomaga edino sprehod v naravo, hribe, s psom, da vsaj za kako uro pozabiš na vse. Ponavadi pa tudi tesnoba hitro mine, nič se bat.

polona2 -> tesnoba (17.8.2005 12:33:37)

Tudi jaz imam napade tesnobe. Takrat se pojavi tudi nespečnost. Meni pomaga dihanje in pa sprehod.

dory -> tesnoba (17.8.2005 13:04:23)

mene tud daje...sam pomoje mam povezano to se z nosecnisko depresijo...kaj pomaga...dva dni sem corava pol pa se kar samo zrihta...spet do naslednjic :(

dory -> tesnoba (17.8.2005 13:05:26)

aja pri meni se takrat pojavi nespecnost, crne misli, samozavest pade na minimum...se dober da mam mulca,k mi pricara nasmeh na obraz tud v najtezjih trenutkih ...

puncica -> tesnoba (17.8.2005 13:57:00)

a ja tesnoba pol enako depresija al kaj :ups::ups:

Anonimen -> tesnoba (17.8.2005 14:46:56)

depresija je bolezensko stnje, kar (menda) napadi tesnobe niso.

elizabeta p -> tesnoba (17.8.2005 20:34:18)

Znaki depresije so:
samomorilske misli
neješčnost
vdajanje alkoholu, drogam...
nespečnost ali preveč spanja
brezvoljnost...
Obstajajo tudi zdravila. Moj fant jo ima in ni luštno.

tejka** -> RE: tesnoba (6.8.2007 14:28:53)

Čao punce, tudi sama imam težave s tesnobo, včasih tudi kak panični napad. Tudi sama te težave rešujem s športom, z naravo...v glavnem z aktivnostjo.

Zdaj sem pa zanosila in me je strah, da te stvari lahko vplivajo na plod.
Pomagajte mi prosim mamice s tem težavam, kako ste preživele nosečnost .....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Stran: [1]