Sirup iz smrekovih vršičkov (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan



Sporočilo


divans1 -> Sirup iz smrekovih vršičkov (12.5.2011 21:02:59)

Mi lahko katera natančno opiše postopek, kako se ga naredi, letos bi ga prvič probala nardit, sem jih pa danes nabrala cca pol kile. Hvala!!




SMT3 -> RE: Sirup iz smrekovih vršičkov (12.5.2011 21:16:08)

Natreseš eno plast vršičkov pa eno plast na debelo sladkorja....pa tko naprej.To naj bi bilo kakšne6 tednov na soncu.Lahko potem dodajaš,ko se to vsede.




StrawberrY -> RE: Sirup iz smrekovih vršičkov (12.5.2011 22:39:22)

Jaz ga naredim z medom. Ena plast vršičkov, ena plast medu. Če imam premalo medu, potem delam vršički,med,vršički,sladkor,... Mi je pa z medom veliko boljši okus, kot s samim sladkorjem.




mini86 -> RE: Sirup iz smrekovih vršičkov (13.5.2011 12:19:34)

bistvo je da je prva in zadnja plast sladkor..najboljši so čim manjši vršički..no men se že paca na oknu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Lantea -> RE: Sirup iz smrekovih vršičkov (14.5.2011 22:32:01)

A ni 6 tednov na soncu mal preveč. Ker bi naj bila nevarnost, da "zavre"? Nisem stručko, sam se mi zdi, da je tk. Js sm mela lani ene 3 tedne, pa je blo čist fajn. Je ful dobr.




dana -> RE: Sirup iz smrekovih vršičkov (17.5.2011 11:21:09)

Mi imamo kozarce vedno celo poletje na balkonu, pa še niso nikoli zavreli. Mora bit zadost sladkorja. Drugač pa rado zavre.
Ko pa odlijemo, damo pa na hladno.

Mi je pa letos ena rekla, ki hodi k zeliščarkam, da naj se ne bi pacalo to na soncu, ampak je zadost da je na toplem. Tako, da sem dala letos kozarce na podstrešje, kjer je že zdaj toplo, poleti bo pa fajn toplo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] pa bomo vidl kaj bo.




Stran: [1]