kimica86 -> RE: Januar 2012 (29.1.2012 21:14:11)
|
Ejlaaaaa [sm=smiley1.gif] Mi smo v petek prišli domov.. Tati je bil že cel nestrpen in kar ni mogel dočakat, da prideva domov.. hehehe [sm=smiley1.gif] Porod: Nanjga bi nekako kar rada pozabila in se spomnila samo trenutka, ko je moja rožica pokukala na svet.. Imela sem dolg in zelo boleč porod.. V soboto, 21.1. okoli 3h sva z dragim prišla v P, ker sem imela redne popadke na 5min.. Me pregledajo, odprta samo 1cm, zato me pošljejo na oddelek v sobo, da se več odprem in da popadki postanejo močnejši.. Ob 15h me zgrabijo močnejši popadki, spet grem na pregled, odprta še vedno samo 1cm [sm=smiley13.gif] No, ob 18h nisem mogla več in je babica dodala še en prst zraven in me odprla "ročno" na 3cm- je zapeklo za znoret.. Naredijo klistir in točno ob 20h sem bila na mizi.. Sedela sem tudi na žogi, ma mi čisto nič ni pomagala.. Malo čez 21h, ko me je babica pregledovala kaj dogaja tam spodaj, je mehur počil in je šla vsa plodovnica- občutek je bil prav fejst polulan.. Moja tamala se nikakor ni želela spustit.. Okrog 23h sem bila že povsem odprta, ampak tamala še vedno ni želela ven [sm=smiley13.gif] Pa še protibolečinsko v žilo dobim, ma žal ni čisto nič pomagala.. Okrog 1h mi babica doda umetne popadke.. Takrat se je šele začela prava mora [sm=smiley19.gif] Boli, tamala pa nikakor ven.. Ob 2h je porodničar želel narediti carski rez, vendar babica je vztrajala, da rodim naravno- hvala bogu za mojo zlato babico.. Ne vem kaj bi brez nje!!! Sicer, sem bila jaz že na robu z živci in sem se začela pošteno dret na mojega, ker mi je utrujal s pravilnim dihanjem in sem zahtevala carski rez.. Ob 3h se je tamala spustila in sem začela potiskat.. Nekje ob 146 potisku mi je uspelo ob 4:18 spravit na svet to mojo zlato miško, ki me je pošteno namučila.. In kar nisem mogla verjet, sem brez enega samega šiva [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Na koncu, so dragega poslali ven, ker so morali očistit še plodovnico, ker ni šla vsa ven.. Sem se pa potem opravičevala dragemu, ker sem bila malo nesramna do njega in se je samo nasmejal in rekel, da ni problema.. Ampak, če ga ne bi bilo, ne vem kako bi bilo.. Sem vesela, da je bil ob meni [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif] Sem pa neizmerno hvaležna babici Nataši iz Postojnske porodnišnice.. Naredila je čudež, da sem šla skozi brez enega samega šiva kljub tako zahtevnemu porodu.. Še sama ni mogla verjet, da se je tako izteklo [sm=smiley1.gif] Sva ji pa z dragim na dan odhoda odnesla čokolatinčke, kavo in teranov liker v zahvalo.. Res svala ji čast [sm=smiley1.gif] Imam pa velike probleme z dojenjem [sm=smiley13.gif] Prsi so mi tretji dan full zrastle in bile precej nabrekle in boleče, ampak mleka še vedno ni bilo dovolj.. Ko sem načrpala mleko, ga je bilo v obeh skupaj 70ml.. Sedaj pa ga imam celo manj in ne vem kaj naj naredim, da pridobim več mleka.. Pravijo, dosti pit, počivat, črpat, masirat prsi in delat tople obkladke.. Ker tamala se fullll utrudi med dojenjem in po mojem po 20ml popitega mleka zaspi.. Logično, ker ga ni dosti in potem se matra.. HELP!!!!
|
|
|
|