Čokoladna krema (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


madona77 -> Čokoladna krema (9.5.2011 7:26:38)

Naredila bi čokoladno torto s tisto kremo, kjer čokolado stopiš v smetani, pustiš čez noč v hladilniku in jo drugi dan stepeš.
Tiste, ki delate to kremo, katero čokolado uporabite? Hvala.




PinaNina -> RE: Čokoladna krema (9.5.2011 9:01:05)

ALi vzameš jedilno ali navadno, ki jo moraš porabiti ali pa tisto v prahu. Osebno nimam rada zelo močnega okusa po čokoladi dam 20 dag čokolade in ne 25 dag na 2,5 dl smetane. Kremo lahko tudi bolj prisilno ohladiš in jo daš z 1-2 ure potem v zmrzovalnik in, ko je tam čisto hladna, jo stepeš.




madona77 -> RE: Čokoladna krema (9.5.2011 9:07:42)

Hvala.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Čokoladna krema (9.5.2011 12:51:29)

Jaz delam po receptu od Jessy:
0,33 rastlinske smetane Pomurskih mlekarn (probala iz ene druge pa ni tolk fajn ratalo)
100g čokolade
nekaj ml mleka

Jaz kupim kar čokolado v prahu, jo vsujem v smetano, zmiksam v trdo smetano in potem dodam še par žlic mleka in ga vmešam, da nastane taka fina krema ... postavim za par ur v hladilnik in potem uporabim ... res bomba!




lenčy -> RE: Čokoladna krema (10.5.2011 12:19:12)

in kje to uporabljate? zdj ste mi pa lušte nardile[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: Čokoladna krema (10.5.2011 12:25:34)

Na tortah ... itak [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




lotkla -> RE: Čokoladna krema (11.5.2011 12:23:05)

1x nisem imela jedilne čokolade ( ko sem delala biskvit s kokosom in kislo smetano), pa sem za preliv uporabila kar dve mlečni milki čokoladi. Moj je rekel da je ful boljš kot prej.

Zato me zanima, če se lahko za čokoladni preliv pri torti tudi uporabi navadna mlečna čokolada?




Stran: [1]