|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prvi, drugi porod in popadki
7.5.2011 12:02:59   
lily32
Pozdravljene!
Ko sem bila prvič user posted image , mi je odtekla voda in ko po 12 urah nisem dobila svojih popadkov, so mi sprožili umetne.  Zdaj sem tik pred drugim porodom in razmišljam o tem, ali imam kakršne koli možnosti, da tokrat rodim s svojimi popadki.

Zanimajo me torej vaše izkušnje. Ali je mogoče kakšna pri enem porodu imela svoje popadke in pri drugem ne oz. obratno?

Hvala in lep pozdrav user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
7.5.2011 15:12:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lily32)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Prvi, drugi porod in popadki
7.5.2011 16:02:48   
Nevihta123
Meni je pri prvem porodu odtekla voda in potem sem rodila s svojimi popadki, upam da bo tudi oktobra tako.

Je pa moja soseda v petek drugič rodila. Pri prvem porodu ni imela svojih popadkov in ji tudi umetni niso pomagali, zato so jo čisto izmučeno po 12h urah peljali na CR. Sedaj pa ji je tudi voda počasi začela odtekat, svojih popadkov pa zopet ni imela. Imela je srečo, da je bila prisotna ista zdravnica, kot pri prvem porodu. Spomnila se jo je, in ji razložila, da če jih prvič ni imela in ni šlo niti z umetnimi, je brezveze da ji sploh dajo umetne in so jo dali kar na CR-z lokalno injekcijo, tako da je bila skos prisebna.

Sem pa tukajle prebrala, da imajo ženske večkrat svoje popadke pri drugem porodu: http://med.over.net/forum5/read.php?1,91

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.5.2011 16:18:17   
mayci
Meni so prvi porod sprožili skoraj tri tedne, prej zaradi določenih težav, pri drugem pa sem imela samo svoje popadke. user posted image

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu Nevihta123)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.5.2011 16:20:25   
Teni_
Meni je prvič odtekla voda, po treh urah sem dobila umetne. Drugič rodila s svojimi popadki, vodo so mi predrli tik pred porodom.

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.5.2011 7:31:08   
aprilčica07
Voda mi ni nikoli odtekla. Ampak v prvo nisem imela dovolj svojih popadkov in so mi dodajali umetne. V drugo pa sem rodila le s svojimi popadki, in to v dobre pol ure porodne sobe. user posted image

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.5.2011 9:53:58   
lily32
Hvala za vse odgovore in posredovane informacije.

Torej mi še ostaja upanje, da bom tokrat doživela "naraven" porod, čeprav se po pravici povedano ne morem pritoževati niti glede poteka prvega, saj so mi umetni popadki lepo prijeli in se ob napovedi sestre, ki je vodila porod, počasi stopnjevali, tako da sem jih doživljala kot svoje, čeprav v resnici ne vem, kako zgledajo user posted image .

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.5.2011 12:56:13   
butt3rfly

IZVIRNO SPOROČILO: lily32

Hvala za vse odgovore in posredovane informacije.

Torej mi še ostaja upanje, da bom tokrat doživela "naraven" porod, čeprav se po pravici povedano ne morem pritoževati niti glede poteka prvega, saj so mi umetni popadki lepo prijeli in se ob napovedi sestre, ki je vodila porod, počasi stopnjevali, tako da sem jih doživljala kot svoje, čeprav v resnici ne vem, kako zgledajo user posted image .

če si v prvo rodila z umetnimi popadki ziher ne pomeni, da boš pa tud v drugo. mislim, da to sploh ni povezano med sabo. jst se v bistvo sploh ne obremenjujem, kak bo zdej v drugo (umetni al naravni). v prvo so bili umetni, ker mi je voda odtekla, popadkov pa nič. in tak kot ti, umetnih popadkov sploh nisem negativno doživljala, ker so se res lepo stopnjevali. če bo zdej tud tak, bom čist zadovoljnauser posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.5.2011 18:46:31   
nusi
kolegica je rvič dobila umetne, drugič je imela svoje. Za razliko od večine pravi, da so ji bili umetni "boljši", ker so bili močnejši, niso je pa nič bolj boleli kot naravni.

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.5.2011 9:12:47   
kristinaj
v prvo sem rodila s pomočjo umetnih, po 4 urah

v drugo je voda odtekla na kavču in rodila sem, skoraj doma, dobro, da so naši enih 300m od porodnišnice, ker če bi bila doma bi verjetno rodila na poti.... in ne vem.. enih 6, 7 popadkov je bilona kavču, potem pa še enih 5,6.. v porodnem bloku.. brez umetnih, metuljčka skoraj ni utegnila dati, ker je šlo tako na hitro....

mislim, da je vsak porod drugačen in ne moreš ga napovedati...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?