Ritalin ?? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

nadaklemen -> Ritalin ?? (6.5.2011 19:44:03)

zanima me kaj menite ve o tem 'zdravilu' za hiperaktivne otroke.
prosim mamice z izkušnjami,za mnenje,pluse ,minuse itd...

urška -> RE: Ritalin ?? (6.5.2011 19:57:49)

moj sin ima diagozo adhd. ne jemlje zdravil. sem načeloma proti temu. trenutno sem v situaciji, ko vem, da še vsega nismo naredili. ima pa precej izrazite simptome in je zelo naporen. kljub temu bom poskusila še nekaj časa brez.
nočem pa obsojati nikogar. vem da je težko s temi našimi adhdejčki in da včasih res ni druge pomoči kot to. vedeti pa moraš, da mora otrok, kljub temu, da jemlje zdravila imeti psihološko obravnavo (kam pa hodita k psihologu?), kljub zdravilom je s temi otroci potrebno "drugače" delati, da se naučijo določenih stvari.
koliko pa je star tvoj otrok?

alda -> RE: Ritalin ?? (7.5.2011 7:35:28)

danes je zelo moderno otroku zaradi živahnosti prilepit diagnoto Hiperaktivni sind...tako se je izrazila naša pedopsih., ko sem bila prišla s sinom k njej ravno zaradi tega, ker je psihologinja pri 3.letih na sistematskem dala to dg. Še zdaleč ni vse hiperaktivnost zato se obrni na drugo, tretje mnenje preden boš sigurna. Pri nas smo uspešno sanirali "pretirano živahnost" s pomočjo učiteljice in šolske svetovalke, predvsem z vedenjsko terapijo: preusmerjanje in usmerjanje pozornosti, aktivnosti, ki zaposlujejo tako možgane kot telo..predvsem roke.
Za ritalin tako nimam latnih izkušenj, poglej pa pod podtemo na Otrocih-otroci s posebnimi potrebami, ker tam je bilo veliko debat ravno o Ritalinu in ostalih zdravilih za to "motnjo"

alda -> RE: Ritalin ?? (7.5.2011 7:36:44)

Buči sem videla da ste s Posočja pa me zanima a ste bili v AMR-v NG da so vam postavili Dg?

Anonimen -> RE: Ritalin ?? (7.5.2011 8:00:13)

Še zdaleč ni vse hiperaktivnost zato se obrni na drugo, tretje mnenje preden boš sigurna.

preusmerjanje in usmerjanje pozornosti, aktivnosti, ki zaposlujejo tako možgane kot telo..predvsem roke.

Se strinjam.

Plus svež zrak, norenje in prijatelji - delajo čudeže.
Ne filajte otrok že od malega z zdravili, če to ni res nujno potrebno.

Stran: [1]