Še vedno pleničarji:( (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih

Sporočilo

nalia -> Še vedno pleničarji:( (6.5.2011 16:46:36)

Kot pravi že naslov,moj sin,star 3 leta je še vedno pleničar. Če ga že prepričam,da gre po nekem čudežu sedet na kahlico,ponavadi ne naredi nič,sedi kratek čas gor. Wc školjka pa je prava mora.

Kako naj se lotimo odvajanja? Kako ste se ve lotile?

Poskusili smo da je bil enostavno brez plenice,in ko je bil moker,ga nič ne moti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image],poskusili smo motiviranje z risankami,raznimi obljubami bonbončkov,kar pač ima rad pa nič[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].
Očitno še ni pripravljen. Še včeraj ko ga je mož brisal po tuširanju,ga je polulal. Imeli smo že psihologa in je kr malo nakazala,da zdaj bi pa že zdavnaj moral biti suh. Meni se zdi da se mu bo vse skupaj zamerilo,če ga bomo silili. Čakamo na toplejše dni,potem ga slečemo in poskusimo znova.

Kakšen nasvet prosim?

Precious -> RE: Še vedno pleničarji:( (6.5.2011 18:42:32)

nasvet: pustite ga. Ko bo pripravljen bo že. ne vem zakaj v naslovu :(   Kot da je to nekaj groznega. otrok je zdrav,nič mu ne manjka. lahko smo srečni da je temu tako.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (6.5.2011 19:38:06)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

juhica -> RE: Še vedno pleničarji:( (6.5.2011 19:46:48)

Sej to je bil verjetno un psiholog, ki ga imaš redno pri treh letih. So itak blazno pametni, skoraj glede vsega, otroka spoznajo po pičlih desetih minutah v tujem okolju in rešenem testu... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

No, tut naš ta drugi je tak pleničnik, da je joj, je pa star 2 leti in 9 mesecev skoraj, pa sem že parkrat poskusila, in tudi sam je želel biti brez plenice, pa je bilo vse polulano, čeprav sem ga spomnila in mu ponudila kahlico - ni hotel iti. Potem pa se spomni, pa gre sam od sebe, potem pa spet nič... Pa je prvi otrok (tudi fant) bil popolnoma suh že od dveh let in dveh mesecev - skratka otroci so si različni. Midva sva se odločila, da mu dava čas, enkrat bo že dojel, interes že ima, pa zelo dobre nasvete ti je dala ringarajka. Jst čakam tudi, da bo malo topleje, potem je to še lažje...

aelail -> RE: Še vedno pleničarji:( (6.5.2011 20:58:49)

Ko bo otrok pripravljen bo že. Naša na kahlici ni hotela bit pa smo kupili nastavek za školjko
in je bila zelo vesela saj je bila tudi ona "odrasla".

nalia -> RE: Še vedno pleničarji:( (6.5.2011 21:44:14)

Hvala za nasvete,juhica ja psiholoh pri 3 letih je to bil ja.

Ringarajka imamo 2 kahli,2 nastavka za wc,najmanj 15 gatk za različnimi motivi,ko vidi školjko se joka,na kahlo ga že nekak prepričam z kakšno risanko,se je že občasno tudi polulal noter,ampak res redko,pa tud v vrtcu mi je lepo nakazala vzgojiteljica da pa zna biti to problem če bi bil slučajno še drugo leto pleničar,ker izstopa iz jasličnega oddelka in bodo morale vzgojiteljice hodit otroka k njim previjat,skratka tudi v vrtcu brez uspeha. Probali smo ni da ni,pa očitno še res ni pripravljen. Panike ne delam,samo prosila sem za nasvet,mogoče za kako stvar,ki jo še nismo sami sprobali,če ne bomo pač počakali poletje,morje,pa bo tam nagec[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Hvala še enkrat vsem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Rožica I -> RE: Še vedno pleničarji:( (6.5.2011 22:47:37)

IZVIRNO SPOROČILO: nalia

Očitno še ni pripravljen.

Si si že sama odgovorila.

Moj nasvet? Čim dlje od takšnih psihologov in vzgojiteljic, katerim se zdi alarmantno, da je otrok pri treh letih še v plenicah [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] .
Tudi vidva ustvarjata otroku stres, po moje, s tem, da ga nenehno testirata, kako daleč je s tem. Pusti otroka naj zadiha- do konca poletja bo skoraj sigurno brez pleničke (tudi, če ne bo, ni big deal, verjemi). Le počasi in z občutkom [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .

end1 -> RE: Še vedno pleničarji:( (7.5.2011 13:14:42)

IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I

IZVIRNO SPOROČILO: nalia

Očitno še ni pripravljen.

Si si že sama odgovorila.

Moj nasvet? Čim dlje od takšnih psihologov in vzgojiteljic, katerim se zdi alarmantno, da je otrok pri treh letih še v plenicah [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] .
Tudi vidva ustvarjata otroku stres, po moje, s tem, da ga nenehno testirata, kako daleč je s tem. Pusti otroka naj zadiha- do konca poletja bo skoraj sigurno brez pleničke (tudi, če ne bo, ni big deal, verjemi). Le počasi in z občutkom [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .

tud jaz mislim tako.

josephine27 -> RE: Še vedno pleničarji:( (7.5.2011 15:39:52)

tud sama se strinjam s tistimi ki so že napisale da se na silo nič ne da. kvečjemu poslabšaš zadevo.
imam še en predlog če želiš poskusit ( pri nas je pomagalo). ker se ni hotu posest na kahlo sta z atijem travico zalivala kar po moško ( stoje). se mu je zdelo zelo fajn. smo prakticirali ravno lani v takem času. tako da če ne živite kje izven mesta....
sicer pa ga bi jst kar pustila čisto pri miru kakšen mesec pa potem poskusila spet.

kajajaka -> RE: Še vedno pleničarji:( (8.5.2011 14:53:42)

Zakaj pa ne poskusite sedaj, ko je lepo zunaj po rožicah lulat? Ali pa po drevesih kot kuža? No, če ste sredi mesta v bloku bo to malo težje, kje pri hiši z dvoriščem je pa to lahko dobra motivacija.
Pa mi smo nalepke limali na kahlice, da je bilo veselje (pa 3 različne kahlice smo imeli, da si je zbrala kam bo šla), pa nastavek za  wc...
Ja, se strinjam, da se siliti ne sme, ampak čakati, da ga bo 7ih letih sram, ker bo šel v šolo s plenico... pa tudi ni primerno... Srednja pot, pa bo!
Pravilno, da se trudite in ne obupate. Upelo pa bo, ko bo... Veliko sreče!

Anonimen -> RE: Še vedno pleničarji:( (8.5.2011 15:25:06)

mi tudi našo odvajamo, pa se nič ne sekiram preveč, če se skoraj vsakič polula. stara je 2 leti in ima sama interes, velikokrat pove, pride pa takšen dan, ko se vedno polula, včasih tudi pokaka. pa kaj se čem sekirat, bo že. včeraj ko je bilo zunaj toplo sva šle travico zalivat, pa ji je bil tak način lulanja tako všeč, da je potem vsakič rekla, da greva na travico lulat. bo že, nič silit, ko bo hotel bo že sam nakazal, da zdej je pa to za njega. če pa otroka siliš, pa itak dobiš kontra učinek. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 

takotako -> RE: Še vedno pleničarji:( (8.5.2011 17:32:54)

Jaz ga tudi ne bi silila. Zdaj k ma tak odpor pa sploh neki časa ne bi težila s tem. ko bo pripravljen bo že sam reku da ga lulat. Zdaj k je toplo naj bo večrat mogoče sam v hlačah pa če se polula se pač polula. mi smo zamenjali po 5 hlač. Jaz sem ga dala zarad tega da mu je rita mal zadihala, ne da ga bi odvajala. in ko se je polul sem zamenjala hlače brez kakšnega koli joj a si se spet polulu...No pol pa se je sam spomnu da hoče bit brez plenic.
Tako da res ne silit ker soseda je mela ful rpobleme ker je hotla to na silo naredit pri svoji punčki.

arabela* -> RE: Še vedno pleničarji:( (8.5.2011 17:33:14)

mi smo našo takrat 2 letnico ( pa 3 mesce)...odvadili na brzake...
Bila je cel teden doma in je bila enostavno brez plenice. Nikoli nisem marala kahlih.....tako da je niti nimamo...edino pri taprvi je to palilo, vendar ne dolgo. No in ko jo je tiščalo lulat, je šla na wc, brez nastavkov seveda. ji je zelo zanimivo, se verjetno počuti velika[sm=smiley36.gif]
V tednu dni je bila čista...Preventivno ji pustim ponoči še pleničko, tu in tam celo še te ne več.
Tak da ja, vztrajaj...in ne daj plenice. Saj bo, eni prej eni pozneje. Vem pa, da je taprva imela full problem s tem, raje ni šla na stranišče, je bila zelo občutljiva kar se teh zadev tiče[sm=smiley1.gif]

arabela* -> RE: Še vedno pleničarji:( (8.5.2011 17:34:40)

[sm=smiley1.gif]

Nana Liza -> RE: Še vedno pleničarji:( (8.5.2011 18:11:29)

nalia,
ne se sekirat. Jest se v bistvu nisem, ampak vseeno mi pa ni bilo, ko mi je ravno tako prala psihologinja možgane, a res, še vedno lula tudi podnevi v plenice? Ja to bi pa že mogel biti podnevi suh pa bla bla bla. En teden sem bila kar iz sebe in sem ga še bolj silila, dokler nisem ugotovila, da je brez veze. Pa da ne omenjam vseh nagrad, pa igračk... Problem smo rešili le tako, da ni čisto pozabil na to, da le mora lulati v stranišče. Enkrat na dan ali dva dni, sem mu predlagala kahlico, vmes sva pa igrala puzzle, pa a greva sok s slamco popit na kahlico, enkrat je pa le ratalo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Joj je bil srečen! Od takrat je tudi ponoči brez plenice. Brala sva tudi pravljico Matevžu je uspelo.  Star je bil 3 leta in 4 mesece. Triletniki so male trmice in ko se sami odločijo, takrat jim bo šele uspelo.
Srečno, ne skrbi.

lana38 -> RE: Še vedno pleničarji:( (9.5.2011 14:51:14)

Naš bo kamlu star 3 leta in 5 mesecev. Še vedno ima plenico. Kar prosi za njo, kadar mu jo slečem. Šele dober mesec hodi kakt na WC in ga tudi to ni motilo. Kadar je brez plenice pove za lualat, ampak trdi, da ga zebe. Res pa je, da lula včasih tudi na manj kot 30 minut. Morda, ga pa res zebe. Čakam na poletje in potem jo bom dala stran. Upam, da se do zime navadi in ga ne bo več zeblo. Psiholog pri 3 letih pa je meni rekel, da imajo fantki do 7. leta čas, da so brez plenic. Takrat me je skoraj kap ob njegovi izjavi, saj menda ne bi šel še v šolo s plenicami.
LP

jana banana -> RE: Še vedno pleničarji:( (28.5.2011 9:38:07)

no jst sm zacela takole: zjutraj ko se zbudi sm jo dala na kahlo in je takoj naredila lužo, itak vsakega tiši ko se zbudi. To se ponovila tudi po popoldanskem spanju. Tko da ji ni treba blo po pol ure sedet in cakat kdaj jo bo prijelo.

No ko bo to obvladoval, pa enostavno plenice dol, pa par kompletkov v ruzak, za vsak slucaj. Ve se kdaj jih tisi:
- ko pridejo iz avta (cez cca. 3 min)
- ko popojejo - cez cca. 5 min
- priblizno na 2 uri

majči22 -> RE: Še vedno pleničarji:( (7.6.2011 13:43:08)

Če povem moj primer. Veliko smo se z njo pogovarjali in ji govorili, da je velika punca in da pleničko potrebujejo dojenčki in ne ona. Tako je bila čez dan počasi brez pleničke. Ponoči sem jo začela odvajati po ene 5 mesecih, ko je bila brez čez dan.
V nič je nisem silia sem jo le večkrat vprašala pred spanjem ali bi pleničko ali ne. Pa je kakšen teden še kar govorila, da bi pleničko, potem je pa enkrat sama rekla, da sedaj pa noče več pleničke in od takrat smo suhi tudi po noči. Stara bo pa avgusta 3 leta. Tudi ponoči smo suhi od sredine maja.

Moram pa rrečt, da naša nikoli ni marala kahlice ali nastavka. Enostavno sem jo dala gor ina školko in se je držala - tudi sedaj je tako. Mogoče ji je fajn, ker se počuti veliko.

Peli -> RE: Še vedno pleničarji:( (7.6.2011 13:53:19)

nalia - ne se sekirat, ne ga priganjat, še noben ( zdrav) otrok ni ostal v plenicah!
Moj najstarejši je bil tud še pri 3. letih v plenicah, podnevi in ponoči, tud nama je psihologinja rekla če ma kakšn težave..., no pri treh letih in pol pa se je sam odločil da hoče gatke in v treh tednih je bil suh čez dan in ponoči.

Stran: [1]