Zavod za zaposlovanje (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

ursha666 -> Zavod za zaposlovanje (4.5.2011 14:35:48)

Zanima me par stvari...če je katera na tekočem...
Pogodbo imam do konca junija...v primeru da mi ne podaljšajo...
Kako je z zavodom?? Koliko mesecev pripada podpora??
Imam 6let del.dobe.

Sem noseča...pa me malo skrbi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]

deveta -> RE: Zavod za zaposlovanje (4.5.2011 15:03:31)

V roku enega meseca po poteku pogodbe se moraš prijavit na zavod (čim prej tem bolje). Glede na tvojo delavno dobo ti sigurno pripada nadomestilo za bresposelne vsaj 9 mesecev. Torej ni panike, do takrat boš že na porodniški. Ti pa pripada prve 3 mesece 70% plače. Pol pa malo manj.
Nisem čisto sigurna, ma mislim da je nekako tako.
najbolje je da greš do njih in ti vse iz prve roke povedo, tako ne boš nič spregledala.
Srečno

ursha666 -> RE: Zavod za zaposlovanje (4.5.2011 15:12:52)

Hvala za odg. :)

lukec -> RE: Zavod za zaposlovanje (4.5.2011 17:08:04)

Nadomestilo je po novem 80 % plače - prve 3 mesece, potem pa 70 %.

diva 4 -> RE: Zavod za zaposlovanje (4.5.2011 18:41:09)

Nekoč je bilo tako , da si se moral prijaviti na zavodu v osmih dneh, če je tako še edaj pa ne vem.

zmajaz -> RE: Zavod za zaposlovanje (4.5.2011 20:41:49)

IZVIRNO SPOROČILO: deveta
Glede na tvojo delavno dobo ti sigurno pripada nadomestilo za bresposelne vsaj 9 mesecev. Torej ni panike, do takrat boš že na porodniški. Ti pa pripada prve 3 mesece 70% plače. Pol pa malo manj.

Za 9 mesecev nadomestila moraš imeti 15 let delovne dobe. Za 6 let delovne dobe pa lahko dobiš 6 mesecev nadomestila. Na zavod se je treba prijaviti v 30 dneh po prenehanju delovnega razmerja - če ta rok zamudiš, se ti skupna dolžina prejemanja pravice skrajša za koledarske dneve od 31. dneva po prenehanju zavarovanja do dneva vložitve zahteve.

ursha666 -> RE: Zavod za zaposlovanje (4.5.2011 22:13:27)

Super...torej če mi ne podaljšajo sem rešena... :)

elevitka -> RE: Zavod za zaposlovanje (4.5.2011 22:18:12)

IZVIRNO SPOROČILO: diva 4

Nekoč je bilo tako , da si se moral prijaviti na zavodu v osmih dneh, če je tako še edaj pa ne vem.

to je še vedno tako ( prijava in odjava v roku 8 dni)

zmajaz -> RE: Zavod za zaposlovanje (5.5.2011 8:27:22)

IZVIRNO SPOROČILO: elevitka
IZVIRNO SPOROČILO: diva 4

to je še vedno tako ( prijava in odjava v roku 8 dni)

Zakaj pa potem na strani zavoda piše 30 dni? KLIK

Paštetka -> RE: Zavod za zaposlovanje (5.5.2011 8:33:16)

30 dni je od prenehanja zaposlitve.

Za nadomestilo je pa tako, da ga glede na delovne izkušnje res dobiš za 6 mesecev, vendar pod pogojem, da še nisi koristila v tem obdobju nadomestila. Potem dobiš sorazmerni del nadomestila.

Stran: [1]