gnojna bulica pri mlečnem zobku (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje

Sporočilo

resnavesna07 -> gnojna bulica pri mlečnem zobku (4.5.2011 12:17:51)

Zanima me, ali se res ne da nič narediti pri zobku, ki ima pri dlesni gnojno bulico? Ali je res za ven, kot je nam rekla zobozdravnica. To bo namreč že tretji mlečni zob (štirica), ki bi ga izpulili pri pet let starem otroku. redno hodimo k zobarju, ampak nas očitno naročajo na premalo pogosto, da med tem zobki propadajo.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (4.5.2011 21:45:47)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

ribica. -> RE: gnojna bulica pri mlečnem zobku (4.5.2011 22:51:45)

tudi moja punca je imela gnojno bulico ob štirici. Ko se je predrla, je gnoj iztekel, pa sem mislila da je zdaj ok, da ne rabiva hodit do zobarja sam zarad tega. POtem se je pa spet nabralo in iztekalo, pa kar ni nehalo. Ko sva šli do zdravnice, je rekla da je to vnetje živca. Ona ji je potem očistila. Sem že pozabila ali je naredila še kaj drugega, ampak potem težav več ni bilo. Zobel je pa že pred tem bil odprt, in je tak tudi ostal.

Neumesen mi je pa stavek, da te ne naročajo na dovolj pogosto.....saj vendar ja gledaš otroku v usta, in vidiš kaj dogaja. Tudi pri nas pride kaj vmes, takrat pač pokličemo in se prej naročimo.

posh -> RE: gnojna bulica pri mlečnem zobku (5.5.2011 11:40:21)

IZVIRNO SPOROČILO: ribica.

Neumesen mi je pa stavek, da te ne naročajo na dovolj pogosto.....saj vendar ja gledaš otroku v usta, in vidiš kaj dogaja.

To sploh ni neumesen stavek. Otroka z biserčki v ustih res ni treba naročevat vsak mesec, dokler otroka z problematičnimi zobki, bi pa morali naročevat bolj pogosto, ampak sistem je tak kakršen je.

Zala01 -> RE: gnojna bulica pri mlečnem zobku (5.5.2011 12:22:34)

IZVIRNO SPOROČILO: resnavesna07

Zanima me, ali se res ne da nič narediti pri zobku, ki ima pri dlesni gnojno bulico? Ali je res za ven, kot je nam rekla zobozdravnica. To bo namreč že tretji mlečni zob (štirica), ki bi ga izpulili pri pet let starem otroku. redno hodimo k zobarju, ampak nas očitno naročajo na premalo pogosto, da med tem zobki propadajo.

seveda se da naredit brez puljenja. Pelji ga k privat zobozdravniku, če se ti zdi, da pride preredko na vrsto, druge rešitve žal ni.

honey -> RE: gnojna bulica pri mlečnem zobku (23.5.2011 14:27:51)

Naš je imel hud gronolom in mu niso izpulili zobka, pač pa mu ga je odprla in očistila. To je bilo 2 meseca nazaj in je zobek še vedno odprt. Je pa potrebno redno čiščenje luknje (najbolje kar z zobotrebcem) po vsaki hrani, ker edino tako spravim ven vse, kar se mu nabere notri.

andea -> RE: gnojna bulica pri mlečnem zobku (26.5.2011 20:55:15)

Pri naši 5-letnici imamo isti problem z zgornjim enicam, zadnjič ji je očistila luknjico v zobku in dala antibiotik, potem sva pa še šli 2x na kontrolo. Zobozdravnica je rekla da zaenkrat zoba ne bo pulila, naj pa hčerko počasi pripravim na to. Obe enici ima že od prej odprti in tudi jaz ji redno z zobotrebcem čistim luknje.

Stran: [1]