LAVKK -> Decemberski šolarji - ste se odločili prav ali ne (4.5.2011 10:45:09)
|
Pozdravljeni! To vprašanje je predvsem za tiste, ki že imate svoje decemberčke v šoli s svojimi vrstniki (da ni šel 1 leto kasneje). Pa me zanima, ali ste se prav odločili, da je šel/a v šolo, ko mu/ji je bilo komaj 5 let in 8 - 9 mescev (decemberčki). Kako jim gre zdaj v šoli, ko so že npr. v 3 razredu 9letke. Vam je kaj žal ali ne? Namreč, mi imamo doma hčerkico, ki je rojena 31.12.2005 (6 ur do leta 2006) in smo jo letos morali vpisati v šolo. Ampak ker se nam zdi to prehitro, da gre z 5 leti in 8 mescev že v šolo, smo dali predlog, da gre naslednje leto, zato je morala na komisijo, ki je bila v marcu in zdaj bo še enkrat. Vzgojiteljica pravi da je brihtna, da je borbena oz. noče biti zadnja, motorika ji gre odlično, v glavnem ne zaostaja za drugimi. Tako, da ona ne vidi razloga, da ne bi šla v šolo. Ampak ker je rojena glih zadnji dan leta (to je naš razlog zakaj ne bi šla letos v šolo), se nam zdi da je to prehitro, da ji vzamejo še 1 leto otroštva in igranja. Kajti učila se bo lahko celo življenje, igrala pa bolj malo. Mogoče ji bo šlo zdaj 1,2,3 razred super oz. odlično, k je sama igra, morda se bodo težave pokazale kasneje v višjih razredih. Ne vem, morda bomo mi naredili napako, če jo bomo dali prej. Zato me zanimajo vaša mnenja, kaj bi vi naredili. Bi vi počakali še eno leto ali ne? Hvala in lep pozdrav!
|
|
|
|