tlb -> RE: kaj jemljete proti migreni? (3.5.2011 17:03:00)
|
IZVIRNO SPOROČILO: pelin Sama imam včasih tisto ala menstrualno migreno, ki me ponavadi zagrabi tam nekje tretji dan menstruacije...vendar se v večini primerov ne razvije tista grozovita MIGRENA, zaradi katere se bruha itd...Takšno je imela moja mama v času mojega otroštva in lahko rečem, da je to res ena strašna zadeva. Moja mama še danes pravi, da je najboljše in najučinkovitejše zdravilo opazovanje samega sebe in prepoznavanje opozorilnih znakov migrenskih napadov. Vsak tak napad ima namreč svoje simptome, in se lahko pri človeku pojavijo v različnih oblikah...izostri se ti vonj in te vonj po določeni hrani kar naenkrat blazno moti (mene npr. pražena čebula, ki jo imam drugače čisto rada), lahko se zgodi da kar naenkrat slabše vidiš ( jaz imam takrat občutek, da imam ves čas zapacana očala), ali se ti nenormalno začne spati, čuden občutek v glavi....To so znaki migrene, ki se pojavijo pri meni in če takrat vzamem Lekadol ali Nalgesin, je to očitno še dosti zgodaj in se mi ne razvije v kaj hujšega. Če pa zdravila nimam pri sebi, ali pa, da simptomov ne prepoznam, me pa tudi povozi takšna migrena. Takrat si želim le tišine, teme in miru...Tablete mi sredi napada ne primejo oz. jih pogosto izbruham....Se je že parkrat zgodilo, da me je moj popokal in peljal k dežurnemu po injekcijo.... ja, vse to poznam.....imam tudi prvi dan M (mislim da) VEDNO tudi migreno.....Na srečo se mi avra pojavi zelo redko (ko pa SE, pa je zeeeelo neprijetno; enkrat sem bil 4 ure v takem stanju, da se ničesar ne spomnim, nisem prepoznala moža, nisem vedela imena hčerke....nisem videla.....skratka-nič kaj prijetno.....). Zanimajo me vaše izkušnje z zdravili ala ta Zomig; v kratkem se mi namreč konča porodniška in naš tamali me redno zbuja ponoči in nenaspanost je pri meni močan triger faktor za migreno.....Službi se pa težko izognem (nisem se bogato poročila [sm=smiley1.gif] ). Pa bi rada preiskusila kakšno od teh zdravil, pa me je strah, da bom "munjena", ker tega si a v službi ne morem privoščit, imam preodgovorno delo. No, saj tudi z migreno težko preživim dan "na svetlobi"..... aja, bom preizkusila kakšno to zdravilo med vikendom, ampak migrene še zaenkrat ne morem napovedat vnaprej (ob M pa ne študiram na to preveč, da poskusim manjšat vpliv psihe; če je to sploh možno...) Je pa tudi pri nas zadeva dedna-oče in moja sestra...zdaj pa upam, da bo moje otroke preskočla ta nadloga.....
|
|
|
|