|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nadzor na vsakem koraku
3.5.2011 14:29:44   
DragonLady
Zadnjič je bilo v medijih objavljeno, da je podjetje TomTom (saj veste, za kaj se gre, če ste uporabniki navigacijskih sistemov) veselo prodajalo podatke svojih uporabnikov. Uradno naj bi podatke prodajali "le" policiji ampak vseeno ni ravno prijetno, če pomisliš, da pridejo tvoji podatki v roke kakemu psihiču. Pa lepo en idiot ve in vidi, kje si, kdaj greš kam, kje se največ zadržuješ,....ali pa, če pogledamo z drugega zornega kota. Država nadzira, koliko kilometrov narediš, kje se voziš...in se tako naredi osnutek za zakon, da se bo nas, že tako revne ludeke, obdavčilo glede na kilometrino. Pa dobiš konec meseca pač položnico na dom...to idejo so nekaj časa nazaj veselo premlevali naši politiki.

Pa gremo na drugi primer...Uporabniki Playstationa so zadnjič dobili hladen tuš, ko so jih iz navedenega podjetja prek medijev obvestili, da so jim "hekerji" vdrli v sistem in sedaj veselo prodajajo osebne podatke približno 2 milijonov uporabnikov. Super! Otroci veselo špilajo igrice, na račun tega pa si nekdo pridobi vse vaše osebne podatke, s katerimi lahko dobesedno eliminira kakršenkoli prihodek z vašega bančnega računa.

Da vam dam malo misliti...v vsak mailbox se da vdreti. Nisem neki heker, specijalist, pa sem malo posurfala in odkrila, da je moje geslo za mail tako rekoč na pladnju vsakemu, ki si tega zaželi. Ne glede na to, ali ga spreminjam enkrat na leto ali enkrat na dan. Toliko o zasebnosti. Zato nekak nisem ravno pristaš socialnih omrežij. Pa verjamem, da bo zdaj marsikdo skočil v luft in zagovarjal uporabo Facebooka, Badooja,....odrasle ženske težko vzpostavijo neko zdravo mejo, kar se tiče razkrivanja podatkov na podobnih straneh, zato ne vem, kako lahko to pričakujejo od svojih (primer) najstniških otrok. Pa vidiš vsega boga gor....od napol golih slik mladoletnic, do delikatnih debat o tem in onem...

Vam to ni niti malo nagnalo straha v kosti? Lepo in prav je sklepati prijateljstva in poiskati izgubljeno sošolko iz srednje šole, s katero ste izgubili stik...ampak vse to ima svoje posledice. V času, ko je vedno več spletnih goljufij,kraj identitet,itd. vam polagam na srce, da malo premislite o tem, kaj in koliko zapišete na spletu. Če imate navigacijski sistem v avtu, ni dvakrat za reči, da nima vaših podatkov nek idiot, ki točno ve, kje živite, kak avto imate,...kaj ga potemtakem bremza, da se nekega dne ne ustavi pred vašo hiško sredi noči in vam preprosto odpelje jeklenega konjička?

Hočem reči, da se naša navidezna "svoboda" in kvazi demokratična in napredna družba spreminjata v malo škatlico, v katero smo zaprti, nadzorovani in usmerjeni, kako naj delujemo...vsi imamo mobilne telefone, je tako? Vsak dani trenutek te lahko policija ali pač nekdo, ki vdre v sistem najde, kjer pač si. Edino, če telefon ugasneš in ven vzameš baterijo...Za nekatere smešno, za nekatere brezvezno branje...za tretje pa mogoče trenutek za razmislek.

Vaša mnenja?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nadzor na vsakem koraku
3.5.2011 14:51:04   
TomTaylor
Jap. Se bom dala razglasiti za mrtvo, izbrisat iz CRP-ja, iz telefona bom vzela sim kartico, telefon vrgla na dno oceana, sim kartico vrnila operaterju (ker je last operaterja), bacala televizijo in radio skozi okno, dala vse compjuterje v strokovno uničenje, odjavit avto, ....in šla živet v kakšno votlino pod Triglavom....samo, šit, k me bo kmalu odkril kakšen satelit....Pol bo pa prišla policija; "Kdo si?" Nobody.

Mnenje o tvojem pisanju...Fobija? Preganjavica? Strah?


< Sporočilo je popravil TomTaylor -- 3.5.2011 14:53:10 >


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu DragonLady)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nadzor na vsakem koraku
3.5.2011 14:57:45   
Precious
ej dragonlady tudi sosedi vidijo kdaj gremo,kakšne avte vozimo,jim tudi povemo kam odhajamo in na koncu mi je vseeno kdo to ve.
Osebne podatke vedo tudi tvoji bližnji in tvoji prijatelji kajne?
ja,seveda se da v vsak mailbox vdreti. če bo kdo kaj imel od tega,pa naj mi vdreuser posted image

kaj bi mi moralo nagnati strah v kostiuser posted image
Če kdo hoče odpeljati naše jeklene konjičke ga vabimuser posted image  kar naj.
nekateri sta pa panični. Če bo komu pomagalo kje sem jaz trenutno in kako se gibljem po tem svetu potem me kar naj nadzira ima moje dovoljenje.

(odgovor članu DragonLady)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nadzor na vsakem koraku
3.5.2011 15:01:10   
ZARA
TT, to ni paranoja. Na žalost je realnost. Pomoje DL samo "na glas" razmišlja. Pa povsem se strinjam z njo, da je tega nadzora čisto preveč. Svoboda gibanja je res samo še mit. Je pa res, več tehnologije - manj zasebnosti. Odvisno je pa od posameznika koliko se bo dal prepričat. In to v današnjih časih ni preveč težko.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nadzor na vsakem koraku
3.5.2011 15:03:40   
end1

IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

Jap. Se bom dala razglasiti za mrtvo, izbrisat iz CRP-ja, iz telefona bom vzela sim kartico, telefon vrgla na dno oceana, sim kartico vrnila operaterju (ker je last operaterja), bacala televizijo in radio skozi okno, dala vse compjuterje v strokovno uničenje, odjavit avto, ....in šla živet v kakšno votlino pod Triglavom....samo, šit, k me bo kmalu odkril kakšen satelit....Pol bo pa prišla policija; "Kdo si?" Nobody.

Mnenje o tvojem pisanju...Fobija? Preganjavica? Strah?



bodo misnli, da si nezemljanuser posted image

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
3.5.2011 16:02:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu end1)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Nadzor na vsakem koraku
3.5.2011 16:44:09   
Kerensa*
Nadzora je še bistveno več, DragonLady, kakor samo preko avtomobilskih navigacijskih sistemov, GSM-ov in Interneta.
Nadzorujejo te z video-kamerami na javnih mestih. Stojiš v centru Ljubljane, pred Namo - in te snemajo. Nakupuješ v BTC-ju, pa te snemajo tako v trgovini, kakor tudi zunaj, na parkirišču. Ve se, v katerih trgovinah nakupuješ, ob katerih urah in katere stvari. Ve se, kako prideš do trgovine in kako greš od tam. Ve se, s čim plačaš (gotovina, kreditna kartica, Moneta,...) in ve se, s kom se družiš. Snemajo te na glavni avtobusni postaji, ko se usedeš v taxi in snemajo te na Brniku. Da se izvedeti, kaj, kdaj in koliko si lahko privoščiš - od skakanja po opravkih s taxijem, namesto z avtobusom pa do tega, da ali letiš na dopust na Bahame ali k teti v Bosno. In če se redno voziš z avtobusom, imaš dokaj verjetno zeleno, mesečno Urbano, ki je poimenska. Ve se torej, kje vstopiš in kdaj, pa tudi kdaj izstopiš, saj so tudi avtobusi opremljeni s kamerami. Kmalu bo Urbana povezana s še nekaj sistemi in tako se bo vedelo, ali si si izposodila javno kolo, v katero knjižnico si vpisana in katere knjige bereš ter kje si parkirala in z Urbano plačala parkirnino.

Big Brother is watching us or.... the government is watching us.

(odgovor članu DragonLady)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Nadzor na vsakem koraku
3.5.2011 16:48:26   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

TT, to ni paranoja.


bemti, ta mi je izpadla.


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Nadzor na vsakem koraku
3.5.2011 17:21:31   
posh
IZVIRNO SPOROČILO: DragonLady

Hočem reči, da se naša navidezna "svoboda" in kvazi demokratična in napredna družba spreminjata v malo škatlico, v katero smo zaprti, nadzorovani in usmerjeni, kako naj delujemo...



Kaj naj rečem? To vem že dalj časa. Kot je ZARA napisala- žal je to naša realnost.

(odgovor članu DragonLady)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Nadzor na vsakem koraku
3.5.2011 17:44:55   
DragonLady
Ja, smo se pač žal že navadili na to...kar še ne pomeni, da je prav.

TT, tema je izpisana na vrhu strani, debata teče o tem, nisem jaz objekt te debate. Ni se potrebno spuščati vame. Če imaš kak posebn razlog, da si vsepovsod alergična name, si dobrodošla, da mi pišeš privat.

Javna izživljanja in razni poskusi diskreditiranja avtorjev različnih tem niso potrebna. Debate so predstavitev različnih mnenj, argumentov, stališč...ne pomeni, da je ena trditev zapisana v kamen in je sama po sebi zakon. Pomeni, da smo tu na forumih odrasli ljudje, ki smo sposobni ne le lajati v druge ampak tudi poslušati. Oziroma v našem primeru brati druge in njihova mnenja. Ni potrebno, da se strinjamo z mnenji drugih. Zaželjeno je le, da sprejmeš dejstvo, da imajo tudi drugi mnenja, ki niso nujno enaka tvojemu.

Če sem zaradi svojega razmišljanja po tvojem mnenju paranoična, lahko povem samo eno...kdo si ti, da me sodiš? Kaj več od mene? Kaj več od navadnih RRjevk?
Kot že rečeno, tema je bila podana...fokusirajmo se na to.

Aja, Kerensa...ja, pri nas imamo kamere na vsakem križišču...live! Glede na to, kako nekateri tam divjajo in ne dobijo niti ene kazni po pošti, kaznovanje predrznih voznikov ni prioriteta. Kaj potemtakem je?

(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Nadzor na vsakem koraku
3.5.2011 17:51:16   
Anonimen
Kot zanimivost: ko sem pred kakimi dvemi leti tu na rr pisala o big brotherju mi je nekaj uproabnic napisalo, da sem paranoična. Čez nekaj tednov so eni od teh uporabnic vdrli v zasebna sporočila, profil in elekt. pošto. Torej, je le fajn malo paziti, kje vse puščamo svoje podatke, recimo razne nagradne igre, pošiljanje eletkronskih reklamnih sporočil ipd. Veliko področij je, kjer se ne moremo ognit nadzora, lahko pa vsaj v določeni meri malo bolj pazimo.
Ali pa recimo na FB napišeš, da boš od tega do tega dne na dopustu. Juhuhu tatovi user posted image . Ali pa javno objavljanje slik ipd.

(odgovor članu DragonLady)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Nadzor na vsakem koraku
3.5.2011 17:56:53   
m_o_i
Orwell je daaaaljnega leta 1948 spisal roman 1984...

tiste, ki ste ga prebrale, veste, da je izraz big brother iz tega romana, prav tak pa si danes lahko recete/mo "ta clovek je bil jasnovidec"...
za tiste, ki ga pa (se) niste prebrale, pa naj povem, da so tam ljudem nadzorovali tudi custva, brali misli etc.


takle mamo...

pies: pravijo, da vsi "jasnovidni" morajo nekje ideje dobit; da je nekaj nakazovalo(oz. se ze zgodilo), da bo tak...

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Nadzor na vsakem koraku
3.5.2011 17:59:35   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: DragonLady
Aja, Kerensa...ja, pri nas imamo kamere na vsakem križišču...live! Glede na to, kako nekateri tam divjajo in ne dobijo niti ene kazni po pošti, kaznovanje predrznih voznikov ni prioriteta. Kaj potemtakem je?

Po mojem mnenju marsikatera javna video-kamera ne služi tistemu namenu, za katerega je nam, navadnim državljanom, rečeno, da služi. Čemu je dejansko namenjena in katera konkretno, pa ne vem. In, odkrito povedano, me tudi ne zanima kaj dosti. S tem "government is watching us" sem se že zdavnaj sprijaznila (kot ženska, ki živi v glavnem mestu, mi kaj dosti drugega niti ne preostane), istočasno pa sem svoje življenje tudi povsem načrtno prilagodila temu, da se lahko "government" prav lepo obriše pod nosom za določene stvari, ki bi jih potencialno želela vedeti o meni. Marsikdaj si marsikdo misli, da se o meni ve vse (in da večino od tega celo sama povem), ampak takšnim lahko samo pošljem link do tiste FB skupine, ki se imenuje "Vsi mislijo, da me poznajo, v resnici pa vedo samo moje ime".

(odgovor članu DragonLady)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Nadzor na vsakem koraku
3.5.2011 18:17:17   
madona77
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

TT, to ni paranoja. Na žalost je realnost. Pomoje DL samo "na glas" razmišlja. Pa povsem se strinjam z njo, da je tega nadzora čisto preveč. Svoboda gibanja je res samo še mit. Je pa res, več tehnologije - manj zasebnosti. Odvisno je pa od posameznika koliko se bo dal prepričat. In to v današnjih časih ni preveč težko.
Podpis.user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Nadzor na vsakem koraku
3.5.2011 18:33:07   
Anonimen
Ma nadzor je vedno, samo oblike se spreminjajo.

Nadzorovali so svoje podložnike, pobrali desetino, nadzorovali sužnje...prišla je CIA, KGB in FBI (mogoče še kdo, za kogar sploh ne vem user posted image ). Edina razlika je, da je danes podatkov o vseh več - in toliko težje je iz njih izluščiti tisto, kar res iščemo.

(odgovor članu DragonLady)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
3.5.2011 19:24:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Nadzor na vsakem koraku
3.5.2011 19:58:33   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Ma nadzor je vedno, samo oblike se spreminjajo.

Nadzorovali so svoje podložnike, pobrali desetino, nadzorovali sužnje...prišla je CIA, KGB in FBI (mogoče še kdo, za kogar sploh ne vem user posted image ). Edina razlika je, da je danes podatkov o vseh več - in toliko težje je iz njih izluščiti tisto, kar res iščemo.



Vse se vrti v krogih. Ali pa drugače: zgodovina se ponavlja, le tehnologija se spreminja.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Nadzor na vsakem koraku
3.5.2011 20:01:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica.


IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Ma nadzor je vedno, samo oblike se spreminjajo.

Nadzorovali so svoje podložnike, pobrali desetino, nadzorovali sužnje...prišla je CIA, KGB in FBI (mogoče še kdo, za kogar sploh ne vem user posted image ). Edina razlika je, da je danes podatkov o vseh več - in toliko težje je iz njih izluščiti tisto, kar res iščemo.



Vse se vrti v krogih. Ali pa drugače: zgodovina se ponavlja, le tehnologija se spreminja.


user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Nadzor na vsakem koraku
3.5.2011 23:10:11   
superstar7
Še dobr da nimamo navigacije niti plejstejšna.user posted image

_____________________________

Friendship often ends in love; but love in friendship - never.
Charles Caleb Colton

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Nadzor na vsakem koraku
4.5.2011 6:14:53   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: DragonLady

TT, tema je izpisana na vrhu strani, debata teče o tem, nisem jaz objekt te debate. Ni se potrebno spuščati vame. Če imaš kak posebn razlog, da si vsepovsod alergična name, si dobrodošla, da mi pišeš privat.



Mi je v olajšanje. Paranoja ni fajna stvar.

Jao, pa nikoli prosim, mojih odgovorov jemati kot direktni osebni napad. user posted image In, ne, DragonLady nič nimam proti tebi.user posted image


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu DragonLady)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?