ronja
|
Zadevo sem vzela resno, več ali manj spokala in nekako olajšana odšla na svoje. Sedaj že na bivšega nisem niti pomislila pa me nima da bi šla...ker se po dolgem času spet smejim, sem sproščena,sem to kar želim biti in pocrklana, itd... Sakul, kaj bi ti svetovala punci, ki bi napisala tole zgoraj? Da naj gre nazaj trpet, zato da bivši ne bo jokal? Punca, vso pravico imaš biti srečna! Daj si že enkrat to možnost! naredila si korak naprej, ja, do zdaj te bivši ni resno jemal, zdaj je videl, da gre zares! Ampak fora odnosov je v tem, da drugega nočemo prizadet, ne zato, ker bi nas sicer zapustil, ampak zato, ker nočemo da trpi. On se ni nič kaj dosti trudil, dokler si ti trpela. Šele zdaj, ko te nima in ve, da te ne bo nazaj, je pripravljen vse spremenit... Prej pa ne - ker ni imel dovolj motivacije... Na tak način ne moreš bit v odnosu: ker ko imaš enkrat otroke, ne moreš kar grozit, da boš šla, če boš hotela, da te upošteva. Te mora upoštevat zato, ker te ima rad, ne zato, ker bi se bal, da te izgubi. Ne vem, če je novi pravi in niti ni važno: važno je, da se zdaj spet smejiš, da si čutila olajšanje, ko si šla - pa takrat še nisi bila z novim. Nima veze, kako se bo to razpletlo, daj si vsaj možnost! Ne žrtvuj svoje sreče za tujo. Valjda je vsem hudo, kadar te bivši prosi in joka, da se vrni - samo verjemi, večini ni žal, da gre naprej. Meni ni bilo nobenkrat . Ni pa fajn videt nekoga, ki ga imaš rad v solzah, kako te prosi. ampak ni pa prav, da greš zato nazaj! On se ne bo ubil, ne bo naredil nič strašnega, to je pač normalno, da je žalosten, ker do zdaj še ni pomislil, kako bo brez tebe in da se to res lahko zgodi. Zdaj je videl, da dejansko to je čisto realna možnot - in zdaj ve, da si zadihala in si srečna in zato se je zbal, da res ne boš prišla nazaj (upam, da upravičeno). On pač mora zdaj to prebolet. Ni luštno in ni lahko, vendar si to tudi ti morala - samo da si ti zvezo prebolevala že medtem, ko sta bila skup (če ne verjameš, preberi svoje prejšnje poste), zato si pač en korak pred njim. Podpis pod frodico, do zadnje pike. Ne pusti se čustveno izsiljevat, nihče ne bo profitiral, če bi padla na to finto, niti on ne. Če bi se vrnila k njemu in naredila otroka: misliš, da bi bil on zrel oče, če bi si kaj naredil, če bi ti šla? Kaj bi pa naredil z otrokom, če bi tebe avto zgazil? Hodi naprej, oči imaš spredaj . Najslabša stvar, ki jo lahko narediš - da skočiš iz ene postelje direktno v drugo. Odvisno od postelje . Ne konča se vedno slabo. Ona je njuno vezo prebolevala že medtem, ko sta bila skup. Jz sem. Pa je zdaj že 10 let od tega. In dva otroka.user posted image Pa je bivši tudi jokal. Ampak je tudi on prišel k sebi in dobil prvega otroka slabo leto za mano. še ena, hehe. In je že 12 let in tudi 2 otroka in ne zgleda, da bi se strašno zmotila;). Tudi če bi se, bi težko rekel, da je to zato, ker sem skočila, pa tudi če se ne bi izšlo, mi za ta skok definitivno ne bi bilo žal . Edino bivši v mojem primeru še nima otrok. Pa sem takrat tudi razmišljala, če je pametno, ker pravijo, da to ni zdravo itd... Potem sem pa vsa razmišljanja poslala v k* in šla s tokom, misleč, da bo to pač ena hitra romanca. Pa se je pač razvilo drugače in če bi morala še enkrat, bi naredila isto, samo mogoče še malo prej . smejiš, dobro se počutiš...to si ti. Tudi če se s tem tipom, s katerim si celiš rane ne bo izšlo, se pač ne bo, ena izkušnja več v tvojem življenju. Podpis. Saj novi fant ve, da je ona ravno iz zveze in je pač očitno pripravljen na tveganje, da se pač na izide, saj garancije itak nikoli ni. Kot da so samo izkušnje, kjer gre vse po načrtih, dobre. Meni ni žal za nobenega fanta, da sem bila z njima, pa čeprav z njima nisem ostala. Tudi če se ona samo nauči, da se lahko spet smeje, da se spet najde, se je to splačalo.