Pedagoški izpit (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Anonimen -> Pedagoški izpit (2.5.2011 18:58:27)

Eno vprašanje bi imela glede pedagoško-andragoškega izpita (alkakosežereče) ... Kot vem, se ga opravlja na FDVju. Zanima me, ali je možno ta izpit opravljati tudi če nimaš končane fakultete? Namreč moja mami ima končano gimnazijo in bi rada na osnovnih šolah poučevala kot izbirni predmet kleklanje. Idrijsko šolo kleklanja in cerifikat ima narejen.
Kako je s tem?




nusi -> RE: Pedagoški izpit (2.5.2011 20:09:20)

tukaj imaš ponudnike in pogoje

http://lim1.mss.edus.si/katis/reporti/katalog/KATALOG1011.PDF

pa nekaj vem da je imela tudi obrtna zbornica




Anonimen -> RE: Pedagoški izpit (2.5.2011 20:19:10)

Hvala ... torej, če sem prav razumela, samo z gimnazijo nima kaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




nananaja -> RE: Pedagoški izpit (2.5.2011 21:04:34)

Pred leti so v Čipkarski šoli Idrija izvajali izobraževanja za izbirni predmet klekljanje. Mislim, da je bilo mišljeno, da naj bi bil to pogoj za poučevanje izbirnega predmeta. A sem v pogovorih s kolegicami iz čipkarske šole izvedela, da se nekateri ravnatelji ne zahtevajo vsega, kar bi morali, je pa res, da so pripombe letele v smer nezadostne izobrazbe in znanja na področju klekljanja. Nisem pa povsem prepričana, da ta izobraževanja še izvajajo, ker najbrž ne dobijo dovolj udeležencev. Vendar pri tvoji mami znanje klekljanja ne bi bil problem, verjetno je problem pedagoška izobrazba. Mogoče bi bila dovolj kaka prekvalifikacija v vzgojiteljico.




Anonimen -> RE: Pedagoški izpit (2.5.2011 21:23:36)

Kje bi pa dobila najbolj taprave informacije o tem kaj vse ji je točno sploh na voljo? Zavod za zaposlovanje? Obrtna zbornica? Na FDV ima tako ali tako namen ta teden poklicat kako in kaj je pri njih ... Ji bom pa povedala še to glede Idrijske šole, hvala!




blak -> RE: Pedagoški izpit (2.5.2011 22:13:41)

Vem, da so ta izpit delali tudi na pedagoški fakulteti v Kopru. Poskusi vprašat tam.




alda -> RE: Pedagoški izpit (3.5.2011 8:17:18)

Na šoli , ki jo obiskujeta moja dva partizana, poučuje kleklanje že od vrteških skupin naprej šjora , ki je šele pred 3leti diplomirala na višji vzgojiteljski , ima pa okrog 45-50let,.
Tako, da ne vem kako je s tem....baje pa je nekaj časa obstajala/ povdarek na baje!!/ srednja kleklarska šola v Idriji in je tisto končala .
Ne vem




suzolinka -> RE: Pedagoški izpit (3.5.2011 21:12:58)

Kot jaz vem se pedagoško-andragoški izpit ne opravlja na FDVju, pač pa na Filozofski in Pedagoški v Ljubljani, na Pedagoški v Mariboru, Kopru. Izpit opravljajo diplomanti fakultet.

Pa še link kjer piše kdo izvaja, kje, koliko stane, kdo se lahko prijavi ... http://lim1.mss.edus.si/katis/reporti/katalog/KATALOG1011.PDF (glej strani od 25 do 30)




nananaja -> RE: Pedagoški izpit (4.5.2011 0:05:45)

Najbrž bi tudi kako informacijo dobila tudi na osnovni šoli, kjer bi učila. Sicer pa kar poguglej za čipkarsko šolo, imajo spletno stran in radi dajo informacije, če pokličeš.

alda, klekljanje kot interesno dejavnost lahko poučuje klekljarica tudi brez kakršne koli uradne klekljarske izobrazbe. Takih mentoric poznam veliko, sama tudi občasno izvajam tečaje klekljanja. Tu pa je govora o obveznem izbirnem predmetu v sedmem, osmem in devetem razredu, katerega ocena se vpiše v spričevalo enakovredno drugim ocenam.

V Idriji je obstajala poklicna - triletna šola za poklic čipkarica, je bila pa to tekstilna šola s klekljanjem, torej podobna šoli za šivilje, vsaj tako mi je razložila znanka, ki je sama to šolo delala in se je potem vpisala na 3+2 na tekstilni šoli v Kranju. Ampak zanimanja za ta poklic ni bilo in so jo ukinili. Sedaj ponujajo možnost nacionalne poklicne kvalifikacije, kar pa se izvaja individualno.




alda -> RE: Pedagoški izpit (4.5.2011 8:26:13)

nananaja: ta gospa ući tako izbirni predmet kot krožek[sm=smiley1.gif]




Anonimen -> RE: Pedagoški izpit (4.5.2011 9:02:59)

Mami se je v idrijski šoli že pozanimala in tam ne opravljajo te prekvalikacije, da bi potem kdorkoli lahko uradno poučeval ... ji bom rekla, naj se še na šolah pozanima.




Stran: [1]