RE: Predporočna pogodba (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

viroza -> RE: Predporočna pogodba (3.5.2011 21:29:52)

Vse lahko pobere in vsemu se odrečem,sam mojga otroka nebi dobil.Ker sem tistih 9 mesecev pošteno garala in se martrala,da se je sploh rodil.

Kerensa* -> RE: Predporočna pogodba (3.5.2011 21:34:22)

V tujini je možno s predporočno pogodbo vnaprej določiti tudi skrbništvo (ob določenih pogojih oz. predpostavkah, seveda).

ZARA -> RE: Predporočna pogodba (4.5.2011 18:09:36)

Koliko vas pa ima predporočno pogodbo?

Kerensa* -> RE: Predporočna pogodba (4.5.2011 18:14:44)

Močno dvomim, da jo ima katera (če jo pa ima, bom pa dokaj presenečena). Kakor vidim, je slovenska miselnost glede predporočnih pogodb še vedno dokaj... negativna (če se milo izrazim).

malaMravljica -> RE: Predporočna pogodba (4.5.2011 19:27:37)

pa se motita, jaz jo imam. Nora jaz kaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

*miska.mcc* -> RE: Predporočna pogodba (4.5.2011 21:20:19)

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

nimam...niti nisem porocena. [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/img]

ledenka -> RE: Predporočna pogodba (4.5.2011 21:23:57)

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

po še veljavni zakonodaji je ne moreš imeti oz. je neveljavna za naša sodišča.

ronja -> RE: Predporočna pogodba (5.5.2011 10:36:12)

nimam...niti nisem porocena.

Podpis. sva se pa že pogovarjala, kako bi si delila skrbništvo, če bi se slučajno razšla, materialnih stvari itak ni toliko, pa tudi ni dosti nedoločenega, pa tudi o oporoki in komu bi v primeru, da oba greva na oni svet, prepustila vzgojo in skrb za najine otroke (in vprašala, če so za in se zmenila s potencialnimi skrbniki, seveda).
Ni pa nič od tega overjeno pri notarju - ker kar se oporoke tiče, je itak jasno, da vse dobita punci, če se nama kaj zgodi, če pa se samo enemu, pa pač punci in tadrugi, ki bi itak zanju skrbel, saj je tako tudi po zakonu ali se motim?

ronja -> RE: Predporočna pogodba (5.5.2011 10:41:50)

kerensa, če hočeš bit picajzlasta, lahko določiš vse: kdo dobi kaj od premoženja: avto, pohištvo, itd... stanovanja nimata, torej to ni problem, prihranki (tu verjetno tudi ni problemov, če se prav spomnim tvoje filozofije), koliko bi bila morebitna preživnina (lahko določiš v % plače, ker se ta spreminja, pa inflacija itd...), po moje se to ne da, ampak če češ, lahko napišeš, pri kom morajo bit otroci, pa če bi bila jaz tvoj mož, bi zahtevala, da lahko vidim tudi tvojega otroka iz prvega zakona, ker ga ima verjetno rad, vendar pa zakonsko verjetno nima te pravice sam po sebi, ker pač ni njegov biološki oče.
Klavzule za varanje vama verjetno ne pridejo v poštev, kolikor si napisala do zdaj. Dedovanje po starših tudi ne more bit predmet te pogodbe... Hm, v bistvu res ne vem, kaj vse bi lahko dala not. me pa zanima, kaj vse si našla.

liliana -> RE: Predporočna pogodba (5.5.2011 11:29:01)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Večina odgovorov je veliko preveč ringarajevska (beri: neresna in nepovezana z vprašanjem samim), zato se ne bom trudila odgovarjati nanje, še manj pa pustila sprovocirati avtoricam dotičnih odgovorov. Vprašanje je bilo jasno in resno postavljeno - ko in če bo katera želela, bo nanj tudi jasno in resno odgovorila, vse ostale pa se mirno zabavajte naprej.

Alda - hvala za odgovor. Ti si bila še najboljši približek pričakovanega. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Oporoka? Nimam je še, jo bom pa imela do poroke.

Saj si tudi vprašanje zelo ringaRRajevsko zastavila.......[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] in dobila take odgovore.....

Predporočne oz. ženitne pogodbe, kot jih imenuje in uvaja predlog novega družinskega zakonika (ki še mimogrede ni sprejet in je zgolj predlog) so dokaj nova zadeva in se nam v bistvu ne sanja kaj bi dale v ženitno pogodbo.....ker nismo še razmišljale o tem.....

in kolikor sem na hitro prebrala, te ženitne pogodbe naj bi urejale premoženjska vprašanja in ne nepremoženjske zadeve, kot so sankcije za varanje, skrbništvo otrok.....

Tako da vprašanje nikakor ni bilo jasno in resno postavljeno ampak je bilo vprašanje postavljeno za mešanje megle.....in so odgovori pač mešali meglo......[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Paštetka -> RE: Predporočna pogodba (12.5.2011 10:22:34)

Imaš knjižico Oporoka, kratki napotki kako pripraviti oporoko, avtorice Marta Dominika Jelačin, ki jo je izdel Uradni list.

Noter je vse opisano, zakaj jo je pomembno sestaviti, kdo jo lahko naredi, pomembne zančilnosti oporoke, premoženje, ki ga oporoka ne sme vsebovati, nujne deleže, zmanjšanje zapuščine zaradi izločitve iz zapustnikovega premoženja na zahtevo upravičenca, poseben pravni režim za dedovanje kmetijskih gospodarstev, vsebino oporoke (npr. dedna nevrednost), pommebnost pravnega nasveta, kakšne so vrste oporok, določitev izvrševalca oporoke, njegove naloge in volila, spremembe in shranjevanje oporoke, sporazumna ureditev  premoženjskih razmerij namesto oporoke....

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]