lumpo -> RE: Dobra igrača!!! (5.5.2011 22:30:41)
|
Živjo! Končno še ena taka, kot sem jaz.msilm na sunnycloudy:)), kapo dol za tako razmišljanje! Tudi jaz sem sem med enako mislečimi. Imam dva navihana mulčka:) starega 6 (hodi v prvi razred) in 4 leta (je v domačem varstvu) in se doma veliko ukvarjam( mislim iščem kvalitetne igrače, za spodbujanje kreativnost...) Ali katera ve, če obstaja pri nas kakšen ponudnik, ki uvaža kakšne dobre didaktične oziroma igrače, ki zadoščajo tem kriterijem pri nas....? Vem samo to, da so vrtci zasičeni s slabimi igračami, sestrična dela že vrsto let v vrtcih in je tudi aktivna pri naročanju gradiva(igrače ) za vrtce in vrtci dobri iščejo dobre ponudnike samo pri javnih vrtcih ni denarja žal za omenjene igrače:(( Je pa tudi res, da so naši vrtci res obup (razen svetlih izjem) saj se otroci ne naučijo umirjenosti, koncentracije, ampak so vedno bolj hiperaktivni ker so vrtci zastavljeni tako, da ima ena vzgojiteljica 15 otrok in je to neizvedljivo da se lahko grejo kakšne umirjene igre in potem ko pridejo v šolo so težave tu. Pri mojem sinu, ki je v šoli imata dva fantka in ena punčka težave z umrijenostjo in sta nezmožna koncentracije in so jima priporočili( staršem) naj se začnejo ukvarjati z njima, naj jima priskrbijo kakšne igrače, ki spodbujajo koncentracijo in ne teh poceni "kitajskih igrač, ki so muhe enodnevnice in se otrok ničesar ne nauči, in ker so eni izmed njih naši dobri znanci bi rada staršem pomagala, da bi dobila kakšnega ponudnika....cena ni pomembna. Da ne bo pomote, starša se ukvarjata z otrokom, samo kot sem omenila težave so tu...... prosim prosim za pomoč.... Res otroci so naš blagoslov in za njih se mamice in očki borimo in radi bi jih opremenili z življenjskimi veščinami, ki bodo otroka izoblikovale v samostojno celovito osebnost ampak to se danes začne že v najzgodnejšem obdobju praktično do rojstva naprej, prepričana sem da otrok poleg varnega toplega zavetja staršev rabi tudi kvalitetne igrače in se tako preko igrač širi prepotrebno življenjesko znanje. Ker pa je v današanjem času zloraba otrok vse večja, ravno na račun otrok je največ zasluškarjev, saj otroške trgovine ne izbirajo igrač po kvaliteti in kar je za otroke dobro ampak tisto kar gre, četudi je poceni in nekakovostno in oporočeno, obup skratka. Ne vem kakšno je vaše mnenje in upam, da se nisem kakšni zamerila ampak res z idejami na plan:)) lp
|
|
|
|