Nika v službi -> RE: prenosni dvd (3.5.2011 12:39:30)
|
Naša (tako kot tudi oba z možem) ni nek zagret TV, DVD.... gledalec, vendar smo lani vsemu navkljub kupili prenosni DVD (klasičnega itak nimamo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). Običajno ga gleda kake pol ure, potem pa ji ni več zanimivo, saj - kot rečeno - tudi sicer risank in filmov ne gleda ravno rada. Vsaj ne dolgo. Npr. v kinu smo bili do zdaj 1x skupaj in 1x je bila povabljena na praznovanje RD-ja, to je vse, kar je od kina videla v njeni skoraj 6-letni karieri.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] To poudarjam, ker hočem izpostaviti dejstvo, da je po mojem mnenju precej odvisno od otroka. Če že sicer rad gleda risanke, potem bo DVD verjetno precej uporabna zadeva na daljših poteh. Mi smo se v nedeljo ravno vrnili iz Prage, DVD pa smo priklopili točno 2x - 1x na poti proti Pragi za to, da je pogledala 3 Fifi risanke ter 1 x na poti nazaj, ko je pogledala Krtka. Vse skupaj je bilo za dobre pol ure, pa smo recimo potovali cca. 10 ur v eno smer. Osebno ne maram preveč pogostih postankov, ker se potem pot, ki je npr. dolga okoli 1.000 km (toliko mi ponavadi peljemo v enem kosu brez nočitve vmes), s preveč pogostimi postanki čisto preveč razvleče. Pri nas običajno naredimo tako, da gremo na pot okoli 5. oz. 6. ure zjutraj in tja do zajtrka šibamo na polno (pomeni vsaj 3 - 4 ure vožnje). Na našem zadnjem potovanju smo imeli tako 1. postanek na Šentilju za gorivo in vinjete ter kavo in rogljiček (max. 30 min), potem pa je bil naslednji postanek pri Dunaju (Schwechat), ko smo pojedli zajtrk. Do končne destinacije smo imeli samo še enega nekje na Češkem in to je to. Jaz menim, da je DVD koristen za preganjanje časa in kratkočasje med vožnjo, je pa res, da tudi jaz nisem pristaš daljšega buljenja v DVD. Aja: naši ni slabo, če ga gleda (imamo montiranega na vzglavnik vozniškega sedeža), ker je njen pogled usmerjen naravnost. Če bi gledala dol, bi ji bilo slabo (preizkušeno).
|
|
|
|