Davek na dobiček (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Melika -> Davek na dobiček (28.4.2011 17:07:15)

Pozdravljene,
z možem sva pravkar prodala stanovanje in ker na naslovu še nisva prijavljena 3 leta, naju čaka plačilo davka na dobiček. Vem, da sem nekje prebrala, da se dobiček zmanjša, če predložiš kake račune (če si kaj investiral v stanovanje). Mene konkretno zanima, ali se štejejo tudi računi za opremo, npr. nakup kuhinje, kopalnice.ipd..saj bo stanovanje prodano komplet opremljeno.
Hvala v naprej ter lep pozdrav.

Sibil_ -> RE: Davek na dobiček (28.4.2011 18:03:20)

Za takšen primer moraš v pogodbi o prodaji dat ceno za stanovanje kot da jo prodajaš brez dobička-torej tako, za katero ste stanovanje kupili, razliko pa navedeš kot prodaja opreme, ki je noter. Pa se izogneš temu davku na dobiček.

Hope2 -> RE: Davek na dobiček (28.4.2011 18:14:53)

IZVIRNO SPOROČILO: Sibil RR

Za takšen primer moraš v pogodbi o prodaji dat ceno za stanovanje kot da jo prodajaš brez dobička-torej tako, za katero ste stanovanje kupili, razliko pa navedeš kot prodaja opreme, ki je noter. Pa se izogneš temu davku na dobiček.

Tak smo mi naredili pred leti.

Melika -> RE: Davek na dobiček (28.4.2011 18:32:54)

Super [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Najlepša hvala obema za odgovor. Upam, da se bo izšlo, glede na to, da si kupec ureja hipotekarni kredit za stanovanje. Lep večer.

Melika -> RE: Davek na dobiček (28.4.2011 20:17:59)

Ženskice, še eno vprašanje, a moraš pol dokazovat z računi koliko si dejansko vložil v stanovanje? Lp

Hope2 -> RE: Davek na dobiček (29.4.2011 7:41:21)

Nismo rabili. Biti pa morajo realne cene, nekaj normalnega. Če njim kaj "zasmrdi" bodo takoj vzeli cenilca in bo ocenil stanje, vam zaračunal cenilca in še davek. Tak da ni za pretiravat, raje mal davka na dobiček plačaš, kot da maš pol štalo

So pa naši kupci vzeli tudi kredit na banki in zaradi tega niso imeli težav

Stran: [1]